30 Nisan 2019 hava durumu - Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 30 Nisan hava durumu tahminlerini yayınladı. Marmara Bölgesi için uyarıda bulunan Meteoroloji, bölgenin güneybatı yönünden kuvvetli rüzgar esebileceği uyarısı yaptı. Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
30 Nisan 2019 hava durumu - Meteoroloji uyardı

Günün hava durumu bilgilerine göre hava sıcaklıklarının doğu illerinde 3 ila 6 derece arasında artış göstereceği tahmininde bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), diğer illerin ise mevsim normallerinde seyredeceği bilgilerini tahminlerine ekledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Kastamonu, Sivas, Tunceli, Bingöl çevreleri ve Sinop'un iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısında kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Yarın Marmara'nın batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.)dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Yorumlar