3 Aralık Dünya Engelliler Günü

- Avrupa şampiyonu Ampute Milli Takımı'nın bazı futbolcuları, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla öğrencilerle bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
3 Aralık Dünya Engelliler Günü


İSTANBUL (AA) - Avrupa şampiyonu Ampute Milli Takımı'nın bazı futbolcuları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte NUN Okulları öğrencileriyle buluştu.

NUN Eğitim ve Kültür Vakfı, milli futbolcular Feyyaz Gözaçık, Serkan Dereli, Alican Kuruyamaç ve Fatih Karakuş'un yanı sıra Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü Uğur Özcan ile kaleci antrenörü Ökkeş Böke'yi ağırladı. Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen panelde "birlikte başarmak" ve "engelleri aşmak" konuları üzerinde duruldu.

Moderatörlüğünü NUN Eğitim ve Kültür Vakfı Kurucu Temsilcisi Fatih Nida Üye’nin üstlendiği panelde teknik direktör Özcan, şampiyonluk için hazırlık süreçlerini ve çalışma disiplinlerini anlattı. Başarmak için çok çalışmak gerektiğini vurgulayan milli futbolcular da hayalleri gerçekleştirmek için inanmanın şart olduğunu söyledi.

Futbolun bir takım oyunu olduğuna dikkati çeken Feyyaz Gözaçık, "Biz bir puzzle gibiyiz, birbirimizin eksik parçasıyız; ben Fatih ağabeyin sağ koluyum, o benim sağ bacağım. Engeller hep var, biz engelleri aşmak için buradayız." dedi.

Panelin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan milli futbolcular, bir sonraki hedeflerinin dünya kupasını Türkiye'ye getirmek olduğunu ifade etti.

Ampute Milli Takımı oyuncuları, panelin ardından öğrencilerle maç yaptı.

NUN Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Müdürü Ali Çevik, okullarının iyi insan yetiştirme hedefiyle kurulduğunu belirterek, "Bu çerçevede her ay gerçekleştirdiğimiz NUN Buluşmaları ile farklı bilim dallarında başarılara imza atmış kişileri, sanatçıları, sporcuları; kısacası alanında uzmanları öğrencilerimizle bir araya getiriyoruz. Buradaki amacımız öğrencilerimizin kültürel zenginlik ve entelektüel birikimini artırmak ve gelecekte kendilerine nasıl bir yol çizeceklerine dair ilham vermek. Bu ayki konuklarımız Türkiye Ampute Milli Takımı'nın çalışma ve başarma azimlerinin, öğrencilerimizde önemli bir karşılık bulduğuna eminim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar