3 Aralık Dünya Engelliler Günü

- BBP Genel Başkanı Destici: - "Engelli vatandaşlarımıza hizmet veren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir"

Google Haberlere Abone ol
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, engellilere hizmet veren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesine önem verilmesini istedi.

Destici, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, engellilerin ulaşım, barınma, iş, bağımsız yaşayabilme, evlenme ve aile kurabilme, ekonomik bağımsızlık ve sosyalleşebilme gibi sorunları konusunda son dönemlerde ciddi adımlar atıldığını belirtti.

Engellilere hak ettikleri eşitlik ve iyilikleri sağlamanın hem insanlık borcu hem de çağdaş toplum ve devlet olmanın en önemli gereği olduğunu ifade eden Destici, şehirlerin engelsiz ve tüm vatandaşlar için yaşanılabilir hale getirilmesinin sosyal devlet olgusuyla başarılabileceğini vurguladı.

Destici, açıklamasında şunları kaydetti:

"Gerekli düzenlemeler için yerel yönetimlerden hükümetlere, gönüllü kuruluşlardan özel sektöre kadar hep birlikte her türlü girişimi yapmak zorundayız. Engelli vatandaşlara merhamet ve acıma iradesiyle yaklaşma yerine, kurumsal devletin gereği olan 'insana hizmet' düsturunun geliştirilmesi ve uygulamaya konulması devreye sokulmalıdır.

Bu nedenle engelli vatandaşlarımıza hizmet veren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Bu manada engelli aileler sıkıntılarıyla baş başa bırakılmamalıdır. Onlara kamunun desteği kanalize edilmelidir."

BBP'nin, engellilerle ilgili sivil toplum kuruluşlarının her zaman yanında olduğunu bildiren Destici, "siyaset üstü" olarak nitelediği bu konunun uygarlık göstergesi olduğuna dikkati çekti.

Siyasilerden, gelişmiş ülkelerin engelliler için ayırdığı bütçe ve konuya verdikleri öneme dikkat etmelerini isteyen Destici, "2018 yılı bütçesinde engellilerimize ayrılan bütçenin de takipçisi olacağız." ifadesini kullandı.



Yorumlar