28 Şubat davası

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı: - "28 Şubat bir darbedir, darbe insanlık suçudur ve bu darbe girişiminde her kimin rolü varsa adalet önünde hesap verecektir"

Google Haberlere Abone ol
28 Şubat davası

ANKARA (AA) - AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, 28 Şubat davasıyla ilgili, "28 Şubat bir darbedir, darbe insanlık suçudur ve bu darbe girişiminde her kimin rolü varsa adalet önünde hesap verecektir." dedi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesince görülen 28 Şubat davasının bir bölümünü takip eden Kavakcı, adliye önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Davanın 104. celsesinde dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'in esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yaptığını belirten Kavakcı, Bir'in savunmasından aldığı notları basın mensuplarıyla paylaştı.

Sanık Bir'in esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunmasında, davanın bir kumpas davası olduğunu, 28 Şubat'ın darbe olmadığını ve annesinin de türban taktığını ifade ettiğini hatırlatan Kavakcı, "Çevik Bir savunmasında, türbanlı kadınların Batı Çalışma Grubu'nu başörtüsü yasağı nedeniyle suçlamaması gerektiğini söylüyor. Son kararı adalet, adli makamlar verecektir ama biz buradan yine ifade etmek istiyoruz ki 28 Şubat bir darbedir, darbe insanlık suçudur ve bu darbe girişiminde her kimin rolü varsa adalet önünde hesap verecektir." ifadesini kullandı.

Yorumlar