2019 MSÜ sınav sonuçları açıklandı

2019 Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları askeri öğrenci adayları tarafından merak ediliyordu, sonuçları bugün açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
2019 MSÜ sınav sonuçları açıklandı

Milli Savunma Üniversitesi'ne girmek isteyen adaylar ÖSYM tarafından düzenlenen sınava girdi. Adaylar sınavın ardından sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmeye ve araştırmaya başladı. Sonuçları bugün açıklandı.

ÖSYM tarafından yapılan sınavdan geçtikten sonra Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim alacak ve ardından yinede MSÜ'de görev yapacak olan adayların belirleneceği sınava binlerce aday girmişti. Sınava giren ve sınavı kazanan adaylar sonuçların açıklanmasının ardından ilk adımı geride bırakmış olacak. 

ÖSYM takviminde yer alan bilgilere göre, sınava giren adaylar 26 Nisan 2019 Cuma tarihi itbariyle sınav sonuçlarına ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden ulaşabilecek. Sonuçlarını görmek isteyen adaylar ÖSYM'nin resmi sitesinden aday işlemleri sistemine girdikten sonra burada TC Kimlik Numarası ve Şifresini yazdıktan sonra sonuçlarına erişebilir.

TERCİH TARİHLERİ NE ZAMAN?

Milli Savunma Üniversitesine girmek isteyen adaylar askeri okul tercihlerini 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında yapabilecektir. Öte yandan tercih işlemleri alınmaya başladıktan son güne kadar tercih işlemlerini gerçekleştirmeyen adaylar Milli Savunma Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamaya göre, bu aşamadan sonra ikinci aşamaya çağrılmayacak. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuçlardan elde edilen puanlamalara göre tercihlerini yapabilecek olan adaylar tekrar tercih sonuçlarını bekleyecek.

MSÜ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MSÜ sonuçlarının açıklanmasının ardından 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında alınacak olan tercihlerin ne zaman sonuçlanacağı yine tercih yapacak adaylar tarafından merak ediliyor. Tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih verilmezken en geç bir ay içinde açıklanması bekleniyor. 

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar

hüsran yine sonuç hüsran