20 Mart Ailece Hadi ipucu sorusu: Mikadoda 15 Cm kaç çubuk var?

20 Mart 2019 Ailece Hadi ipucu sorusu ve cevabı belli oldu. Hadi ipucu sorusu, "Mikadoda 15 Cm kaç çubuk var?" şeklinde oldu. Hadi online bilgi yarışması 20 Mart 2019 Çarşamba akşamı 19.30'da düzenleniyor. Yarışmaya herkes katılabilir.

Google Haberlere Abone ol
20 Mart Ailece Hadi ipucu sorusu: Mikadoda 15 Cm kaç çubuk var?

Hadi Ailece online bilgi yarışmasının 20 Mart 2019 Çarşamba akşamı ipucu sorusu ve cevabı belli oldu.

Hadi'den yapılan açıklamada, Mikado oyununda 15 santimetre uzunluğunda kaç adet çubuk var?" denildi.

Peki Mikado oyunu nedir ve bu şekilde kaç çubuk var?

İşte 20 Mart Hadi Ailece ipucu cevabı: 

20 Mart Ailece Hadi ipucu sorusu: Mikadoda 15 Cm kaç çubuk var?

41 adet çubuk var.

MİKADO OYUNU NEDİR, NASIL OYNANIR?

Hadi online bilgi yarışması tarafından sorulan Mikado oyunu nedir, nasıl oynanır?

MİKADO OYUNU NEDİR, NASIL OYNANIR?

Mikado oyunu, ince ve renkli tahta çubuklarla oynanan bir zeka ve el beceri oyunudur. Şu anki isimini aynı isimli eski Japon Hükümdarından alır. Oyun pek çok ülkede farklı isimlerde oynanmıştır. Bu nedenle kuralları da değişkendir.

Klasik Mikado'da 15 cm uzunluğunda 41 çubuk vardır. Oyuncu sayısında kısıtlama yoktur. Çubuklar bir demet olarak dik tutulup yere bırakılır; böylece masa üzerinde gelişigüzel bir şekilde yayılırlar. Kural, alınmak istenen çubuk dışında başka çubuklara dokunmadan ve hareket ettirmeden olabildiğince çok çubuk toplamaktır. Kişi oyun esnasında yerini değiştiremez, sadece doğrulabilir, ayağa kalkabilir.

MİKADO OYUNUNDA KURALLAR NELERDİR?

Genelde tercih edilen kurallar;

Kaç tur oynanacağı belirlenir. İlk oyuncu başlar, kural hatası yapana dek oynar (tüm çubukları da toplayabilir). Puanı hesaplanır. Sıradaki oyuncu bütün çubukları bir araya getirip (önceki oyuncunun aldıklarını da) tekrar dağıtır ve o da kural hatası yapana dek oynar. Belirlenen tur sayısı bitince oyun biter.

MİKADO OYUNUNDA KURALLAR NELERDİR?

İlk oyuncu başlar, kural hatası yapana dek oynar. Sıradaki oyuncu kalan çubukları bozmadan veya tekrar dağıtarak oynamaya devam eder. Tüm çubuklar toplanınca oyun biter. Oyun sonunda puan hesaplanır.

HADİ HAKKINDA

Hadi online bilgi yarışmasına herkes katılabiliyor. 

Saat 12.30'da yapılacak yarışmanın toplam ödülü 10.000 TL olacak.

Yarışmaya mobil uygulamayı indiren ve internet bağlantısı bulananlar katılabilir.

Yarışmanın sonunda 10 bin liralık ödül kazanılıyor. Yarışmayı kazanmak için bütün soruları cevaplamak gerekiyor.

Soruların hepsini cevaplayanların sayısı birden fazla olursa toplam ödül paylaşılıyor.

Hadi'de birbirinden farklı konularda da yarışmalar düzenleniyor. Örneğin Spor, müzik, futbol, film, magazin, kolayı, zoru, orta şekerlisi.

Hadi’yi indirdikten sonra ilgi duyduğun kategorilerdeki yarışmaların hangi gün ve saatte yapılacağını öğrenmek için ana sayfada hadi logosunun altında yer alan menüdeki butona tıklayarak yarışma yayın akışlarına bakmayı sakın unutma.

Katıldığın yarışmalardaki tüm soruları doğru bilirsen, günün para ödülünü, senin gibi tüm soruları doğru bilen hadicilerle eşit olarak paylaşırsın. Bir soruya yanlış cevap verirsen elenirsin ama jokerin varsa elenmez yarışmaya devam edersin.

Hadi ile yeni tanışıyorsan, yanlış bir cevap versen bile yarışmaya devam etmeni sağlayacak jokerlere nasıl ulaşabileceğini de hemen söyleyelim. Joker kazanmak istiyorsan bir arkadaşını hadi’ye davet edebilirsin. Davetini kabul eden her arkadaşın sana +1 joker kazandırır. Instagram ve Youtube’da hadioynalive hesaplarımızı takip ederek sürpriz jokerler ve yarışma ipuçlarına ulaşabilirsin.

Sana herkesin çok bilmediği bir sır daha verelim. hadi’ye tam vaktinde gelmen çok önemli! 

Bazı günler yarışma geri sayım ekranlarında 3. soruyu da garantileyeceğin ekstra sürpriz ipuçları seni bekliyor olabilir.

Yorumlar