14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü: Eczacılar için güzel sözler

Özel gün ve haftalara özel önem verenler bugün de 14 Mayıs Dünya Eczacılar Günü vesilesiyle Eczacılar için güzel sözler arayışı içine girmiş durumda. İşte Eczacılar için güzel sözler

Google Haberlere Abone ol
14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü: Eczacılar için güzel sözler

Eczacılar için güzel sözler arayanlar doğru adreste bulunuyorsunuz. Bildiğiniz gibi bugün 14 Mayıs Eczacılık Günü! Hayatımızı kolaylaştıran, hasta ile doktor arasında köprü olan eczacıların önemi büyük. Hal böyle olunca siz de etrafınızdaki eczacıların bu özel gününü bir çiçekle ya da bir mesajla kutlayabilirsiniz.

ECZACILIK GÜNÜ KUTLAMA SÖZLERİ

*Sağlığımıza hizmet eden tüm değerli eczacılarımızın, Eczacılık Günü kutlu olsun…

*Dünya Eczacılar Günü vesileyle, eczacıların mesleki ve ekonomik sorunlarının aşıldığı, hastaya hizmet odaklı bir eczacılığın daha mümkün olduğu gelecek günler temennisiyle, tüm meslektaşlarımızın Eczacılık Günü'nü kutluyoruz.

*14 Mayıs'ı eczacılığın anlam ve öneminin hatırlanmasına, mesleğe ömür, emek ve gönül vermiş, çok değerli hizmet ve gayretleriyle seviye ve değer kazandırmış, katkı sağlamış eczacılarımızın, Eczacılar Günü kutlu olsun.

*Vatandaşların sağlık sorunlarına büyük bir duyarlılıkla yardımcı olmak için çalışan eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılar Günü kutlu olsun.

*Eczacılar sağlık sisteminin giriş kapısı ve son halkasıdır. Tüm Eczacıların Eczacılar Günü Kutlu Olsun.

*Eczacılık, insanlığın hastalıklarla verdiği mücadelede, tedavi sürecinin en önemli aktörlerinden biridir. 14 Mayıs Eczacılar Günü tüm Eczacılara Kutlu Olsun.

*İlaç dağıtım alanlarında kesintisiz 24 saat sağlık hizmeti veren, sağlık sorunlarına yardım için hep yanımızda olan eczacıların Eczacılar Günü Kutlu Olsun.

*İnsanların güvendikleri mesleklerin her zaman başında gelen tüm eczacıların 14 Mayıs Eczacılık Günü Kutlu Olsun.

*Eczacılar ve eczaneler, ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler ile sağlıkta dönüşümden en çok etkilenen meslek gruplarının başında gelmektedir. Tüm Eczacıların 14 Mayıs Günleri kutlu olsun.

Ülkemizde, eczacılık öğretimine başlanmasının yıl dönümü olan 14 Mayıs 1968 yılından beri Eczacılık Günü olarak kutlanıyor.  Eczacılık eğitimi ilk kez 14 Mayıs 1839 tarihinde Mektebi Tıbbiye-i Adliye-i Şahaneye bir sınıfla başlamıştır. Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun, 1953 yılında yürürlüğe girmiştir ve eczacılık mesleği halen bu yasayla icra ediliyor.

Yorumlar