1 milyon dolar için öldürdüler 120 lira buldular

Antalya'da katledilen gayrimenkul zengini Asım Bayram'ı 1 milyon lira için öldüren zanlıların Bayram'ın üzerinde sadece 120 lira bulduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
1 milyon dolar için öldürdüler 120 lira buldular

Antalya'nın Kepez ilçesinde ailesi tarafından kayıp ihbarı yapılan ve Müge Anlı'nın programına konu olan emlak zengini Asım Bayram cinayetinde yeni gelişme yaşandı. Bayram, kaybolduktan 49 gün sonra 15 Mart günü ormanlık alanda 8 parçaya ayrılmış cesedi toprağa gömülü olarak bulundu.

Olayla ilgili Müge Anlı'ya konuk olan ve katil zanlılarından biri olduğu belirlenen Murat isimli şahıs ve gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'i, adli kontrolle serbest bırakılırken, 4'ü de mahkeme tarafından tutuklandı. Sanıklar Murat G., Medeni Ö. ve Nihat Y. hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Mevlüt S. hakkında ise 'nitelikli hırsızlık', 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'suç delillerini yok etme, değiştirme veya saklama' suçlamasıyla 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi.

1 MİLYON LİRA PARASI VARMIŞ

Katil zanlılarından Murat G.'nin, iddianamede yer alan ifadesinde bar işletmeciliği yapan arkadaşları Nihat Y.'nin emlak zengini Asım Bayram'dan bahsederek "Evindeki kasada 1 milyon doları varmış" dediği, bunun üzerine ise arkadaşlarıyla parayı almak için plan yaptıklarını anlattı.

Murat G. ifadesinde, Bayram'ın anahtarlarını alıp, evindeki kasayı boşaltmayı planladıklarını bunun içinde emlakçı gibi davranarak Asım Bayram ile irtibata geçtiklerini söyledi. Bayram'a telefonla ulaşan ve ucuz bir ev olduğunu ve kendisine satmak istediklerini söyleyerek eve çağıran katil zanlıları Bayram'ı burada öldürdü. Murat G. bu durumu şu ifadelerle anlattı. "Bu sırada Medeni Ö., adamın kafasına çekiçle vurdu. Öldüğünü anlayınca elbiselerini çıkarıp cesedi çarşafa sardıktan sonra bodruma indirdik" dediği kaydedildi.

Asım Bayram'ı öldürdükten sonra cebindeki anahtarları aldıklarını ve gece saatlerinde Bayram'ın evine gittiklerini anlatan Murat G. kasayı ve parayı bulamadıklarını söylediği. Sanık Murat G.'nin arkadaşları Mevlüt S.'nin de yardımıyla cesedi parçaladıktan sonra önce poşetlere ardından valizlere koyduklarını ve ormanlığa gömdüklerini anlattığı kaydedildi. Murat G.'nin, Asım Bayram'ın üzerinden sadece 120 lira çıktığını, aracını ise 4 bin liraya sattıklarını belirttiği iddianamede yer aldı.

Yorumlar