Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası

- Ordu'da düzenlenen şampiyonaya 37 ilden 323 sporcu katıldı

Google Haberlere Abone ol
Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası


ORDU (AA) - Ordu'da düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası'nın açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Türkiye Halter Federasyonunca, Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya 37 ilden 223'ü erkek, 100'ü kadın olmak üzere 323 sporcu katıldı.

Şampiyonanın ikinci günündeki açılış seremonisi sporcuların geçiş yapması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösteri sundu.

Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, burada yaptığı konuşmada, bu spor branşında asrın haltercisi olan Naim Süleymanoğlu'nun dünya çapında gösterdiği başarılarla Türkiye'de büyük bir gelişme ve sıçrama sağlandığını söyledi.

Naim Süleymanoğlu'nun açtığı yoldan onu takip eden sporcuların ülkeye uluslararası camiada büyük başarılar kazandırdığını vurgulayan Ballı, şampiyonanın Ordu'da yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ise şampiyonanın Ordu'da ilk kez düzenlendiğini dile getirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç de halterin Türk insanının gücünü ifade edebilecek en özde sporlardan biri olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından şampiyona ikinci gün müsabakalarıyla devam etti.

5 Ağustos Pazar günü sona erecek şampiyonayı AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile daire müdürleri ve vatandaşlar izledi.


Yorumlar