Genç girişimciden üniversite öğrencilerine "elinizi çabuk tutun" çağrısı

- CitiPR'ın kurucusu genç girişimci Aslan: - "Girişimci olmak istiyorsanız cesur olun ve hedef belirleyip zaman kaybetmeden çalışmalara başlayın" - "Para kazanırken aynı zamanda mutlu olmak için ne yapmalıyım' sorusunun cevabını ancak farklı işler deneyimleyerek bulabilirsiniz"

Google Haberlere Abone ol
Genç girişimciden üniversite öğrencilerine "elinizi çabuk tutun" çağrısı

İSTANBUL (AA) - CitiPR'ın kurucusu genç girişimci Derya Aslan, girişimci olmak isteyen gençlere, cesur olmaları ve hedef belirleyip zaman kaybetmeden çalışmalara başlamaları tavsiyesinde bulundu.

CitiPR açıklamasına göre, Piri Reis Üniversitesi İşletmecilik ve Girişimcilik Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir söyleşi düzenledi.

Söyleşiye katılan CitiPR Marka ve İletişim Danışmanlığı Kurucusu Derya Aslan, "Türkiye'de girişimcilik ekosisteminde kadının yeri", "Pozitif/negatif ayrımcılık", "İş hayatında yaşanan zorluklar ve sebepleri", "Başarılı bir iş hayatı için tavsiyeler" ve "Girişimci kadınlara verilen destekler yeterli mi" gibi konularda görüşlerini paylaştı.

Kadınların iş dünyasında her geçen gün daha fazla söz hakkına sahip olduğunu belirten Aslan, bunun gurur verici ve iş dünyasındaki başarılı kadınların topluma örnek olduğunu kaydetti.

Aslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Rol modeller arttıkça daha fazla kadının girişimciliğe cesaret edeceğine inanıyorum. Girişimci olmak istiyorsanız cesur olun ve hedef belirleyip zaman kaybetmeden çalışmalara başlayın. Elinizi çabuk tutun, şimdiden deneyim kazanmaya başlayın. 'Para kazanırken aynı zamanda mutlu olmak için ne yapmalıyım' sorusunun cevabını ancak farklı işler deneyimleyerek bulabilirsiniz. Kendinizi sürekli geliştirerek sepetinizde farklı yetenekler biriktirin. İletişimin gücünü fark edin ve bu gücü kullanabilir hale gelin. Sosyal hayatınızı iyi yönetin ve 'networking' dediğimiz dayanışma içinde olacağınız kişilerden oluşan ağınızı güçlü tutun."

Aslan, kadına yönelik şiddetin her dönem Türkiye gündeminin ilk sırasındaki yerini koruduğunu, kadına yönelik şiddetin insanlık suçu olduğunu belirtti.

Kadına yönelik şiddetin, toplumsal şiddetin çok önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Aslan, "Ajans Press'in araştırmasında 2016 başından beri kadın hakları konulu 6 bin 296 haber yapıldığı tespit edildi. 2014'te medyaya 3 bin 907 haber yansırken, 2015'te bu sayı 6 bin 115 oldu. Kadın hakları ile ilgili haber yansımalarının her yıl artması, medyanın kadın haklarına verdiği önemin bir göstergesi. Kadına yönelik şiddetle mücadele, kadın-erkek, toplumun her kesiminin görevi." ifadelerini kullandı.


Yorumlar