Gelişi güzel 'yardım' dağıtımı yapan PKK'lı çıktı

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından ülkenin dört bir yanan yardımlar bölgeye ulaştırılmaya başladı. Depremin ardından kentte yapılan bir dağıtımın görüntüleri sosyal medyada yer almış ve tepki çekmişti.

Google Haberlere Abone ol
Gelişi güzel 'yardım' dağıtımı yapan PKK'lı çıktı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak günü meydana gelen, 41 kişinin yaşamanın yitirdiği 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, ülkenin dört bir yanından kente yardımlar yapılmaya başladı.

Kentte geçtiğimiz gün yardım dağıtımı sırasında çekilen olumsuz görüntüler sosyal medyada paylaşılmış ve kullanıcılar gelişi güzel yardım yapılmasına tepki göstermişti.

Tepki çeken görüntülerin ardından Elazığ Valiliği harekete geçmiş ve konuyla ilgili inceleme başlatmıştı.

DAĞITIMA İZİN VERMEDİLER

İncelemenin ardından Elazığ Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, 28 Ocak saat 17.50'de Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ehlibeyt Cemevi'ne 23 EU 946 plakalı kamyonetle bir grubun gelip, yardım malzemesi dağıtmak istediği bildirildi.

Ancak cemevi yetkililerince bu talebin kabul edilmediği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"Yardımların cemevi yetkilileri tarafından kabul edilmemesi üzerine şahıslar, kamyonetteki kolileri ve kıyafetleri cemevinin yakınındaki sokakta bulunan insanlara fırlatarak, gelişigüzel şekilde rastgele dağıtarak olay yerinden ayrılmışlardır.

GÖZALTINA ALINDI

Kamuoyuna da yansıyan bu yardım dağıtımı görüntüleri üzerine İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan araştırma neticesinde, bahse konu yardım dağıtımını yapanlardan, PKK/KCK terör örgütü kaydı bulunan A.D. gözaltına alınmıştır."

Yorumlar