Gelinim Mutfakta Fırın Makarna Tarifi

Gelinim Mutfakta Fırın Makarna Tarifi , malzemeleri, yapılışı. Bugün Gelinim Mutfakta 'Başamel Soslu Fırın Makarna' yapıldı. Peki Fırın Makarna tarifi nasıldır, pişme süresi, püf noktaları ve malzemeleri.

Google Haberlere Abone ol
Gelinim Mutfakta Fırın Makarna Tarifi

Gelinim Mutfakta Fırın Makarna Tarifi Nasıldır? 26 Mart Perşembe gelinim mutfakta 'Fırın Makarna' tarifi nasıldır? Malzemeleri nelerdir, yapılışı. Gelinler bugün Başamel Soslu Fırın Makarna pişirdiler. Peki Gelinim Mutfakta Fırın Makarna nasıl yapılır, tarifi nasıldır, nasıl yapılır? İşte detaylar

Gelinim Mutfakta Fırın Makarna, hazırlamak için öncelikle malzemeler listedeki gibi hazırlanır. Mutfakların vazgeçilmezi Başamel Soslu Fırın Makarna. İşte Fırın Makarna nasıl yapılır, detayları...

İÇİNDEKİLER

1.  Fırın Makarna Tarifi

1.1 Malzemeler

1.2 Yapılışı

1.3 Püf Nokta

1.4 Süresi

 

1. Fırın Makarna Yapılışı

Malzemeler

  • 1 paket makarna
  •  

    Beşamel Sos Malzemeleri ;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • yeteri kadar tuz

 

Üzeri İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağ

 

Yapılışı

Öncelikle bir paket fırın makarna kaynar suyun içine atılarak 10 dk. haşlanır. Daha sonra süzgece alıp üzerine soğuk su gezdirilir ve süzmeye bırakılır. Daha sonra bir tavaya tereyağ alınır eridikten sonra un ilave edilerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Kokusu çıkan unun üzerine 4 su bardağı süt ilave edilir ve hızlı hareketler ile topak olmadan kıvam aldırılır. İÇine tuz ilave edilir. İsteğe göre karabiber eklenebilir. 

Gelinim Mutfakta Fırın Makarna Tarifi

Fırın tepsisine alınan fırın makarna hazırladığımız Başamel So ile iyice harmanlanır. En üste rendelenmiş kaşar ilave dilir ve önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar durur. 

Afiyet olsun.

 Fırın Makarna Videolu Tarif : 

 

Püf Nokta

Makarna fırında çok bekletilip kurumamalı

Pişirme Süresi

Hazırlama ve pişirme süresi 60 dk.

Kaynak: sonhaberler.com

Yorumlar