Gazeteler - Günün Gazete Manşetleri - 23 Mart 2020 Pazar

Gazete manşetleri 23 Mart 2020 Pazartesi günü Sözcü, Akşam, Milliyet, Hürriyet, Sabah, Yeni Şafak gibi gazetelerin manşetlerinde hangi haberler yer aldı? Cumhuriyet, Sözcü, Yeni Akit ve Karar gazetelerinin manşetlerinde bugün hangi haberler vardı? İşte günün gazete manşetleri

Google Haberlere Abone ol
Gazete Manşetleri - 23 Mart 2020 Pazar

Gazete manşetleri, Türkiye'de yayınlanan gazetelerin 23 Mart 2020 Pazartesi günü attıkları manşetler, Sözcü, Cumhuriyet, Karar, Yeni Şafak, Yeni Akit ve benzeri gazetelerin manşetleri hangi konuları aldı, gazeteler hangi manşetlerle çıktı? İşte günün gazete manşetleri:

Akşam gazetesi 23 Mart 2020 tarihli manşetinde, "Çocuunaza okuldaymış gibi davranın" başlığıyla çıkarak bugün başlayan uzaktan eğitim konusunda ailelere yapılan uyarıları verdi. Gazete, eğitim uzmanlarına uzaktan eğitim konusunda ailelerin nasıl davranması gerektiğini sordu.

Cumhuriyet gazetesi bugünkü manşetinde Çinli bir gazetecinin ülkesindeki koronavirüs ile mücadeleyi anlattığı röportajını yayınladı.

Sözcü gazetesi 23 Mart 2020 tarihli manşetinde "Halka desteğin kaynağı burada" başlığıyla çıkarak CHP'lilerin yatırımcı işadamlarını hedef alan demeçlerine yer verdi. Gazete, Türkiye'deki büyük projelerde imzası bulunan iş adamlarına verilen paranın verilmeyerek halka dağıtılmasını istedi.

Yeni Şafak gazetesi ise bugün, "Korona ile mücadelenin 60 günü" başlığıyla çıktı. Manşette, Türkiye'nin Koronavirüse karşı aldığı tedbirleri kaleme alındı.

GAZETE MANŞETLERİNİN TAMAMI

Akşam gazetesi 22 Mart 2020 tarihli manşetinde, "Yasakta 2. Seviye" manşetiyle çıkarak, "Kafeler, spor salonları ve gazinolardan sonra toplu halde bulunulan yerler için yeni kararlar çıktı. Asker uuğurlama, piknik, mangal ve kuaför yasak" diye yazdı.

Cumhuriyet gazetesi bugünkü manşetinde, "Kaybedecek zaman yok" manşetiyle çıkarak salgını değerlendiren üç bilim insanının halkı ciddiyete davet ettiğini yazdı.

Sözcü gazetesi 22 Mart 2020 tarihli manşetini "Ne yapacaksanız bir an önce yapın" başlığıyla koronavirüs ile mücadeleye ayırdı. Gazete, koronavirüs önlemlerinin taksit taksit açıklandığını belirterek endişenin arttığını savundu.

Yeni Şafak gazetesi ise bugünkü manşetinde, "Avrupa'da liderler çuvalladı" başlığını kullandı. gazete, koronavirüs salgınınıda vaka sayısı ve ölüm oranında Çin'i geçen Avrupa kıtası tam bir yönetim krizi yaşıyor. AB kurumsal olarak kayıplarda. Ülkelerde de tam bir yönetim kaosu var. Her gün ürkütücü senaryolar paylaşan liderler ya önlem almadan geç kalıyor ya da alınan önlemleri tatbik edemiyor.

7 MART 2020 TARİHLİ MANŞETLER

7 Mart 2020 Akşam gazetesi manşeti, "Arabaya kara kediler girdi" başlığıyla çıktı. Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ve Türkiey'nin arasına girmeye çalışan kara kedilerden söz ettiğini yazdı. Erdoğan'ın kara kedilerin kim olduğuna yönelik, "İsrail mi?" şeklindeki bir soruya "O kadar küçük değil" cevabını verdiğini de manşete ekledi.

Cumhuriyet gazetesi ise 7 Mart 2020 tarihli manşetinde İdlib'de Esed ve Rusya'nın dediğinin olduğunu ileri sürerek, muhalefet tarafından sorulduğunu ileri sürdüğü "Bu gürültüyü niye çıkardık" sorusunu başlığına taşıdı. Yorum: Oysa İdlib'de Suriyeli masum sivillerin ve Türkiye'nin dediği oldu. Çünkü Esed rejimi ve Rusya saldırılarına son vererek ateşkes kararına uymak zorunda kaldı. Bu da hem Türkiye'nin hem de Suriyeli savaş mağdurlarının istediği bir gelişmeydi.

Karar gazetesi ise bugünkü manşetinde, "İdlib'de kritik 7 gün" başlığıyla çıktı. Gazete, Moskova'da varılan İdlib mutabakatına ilişkin kararların bir hafta içinde sahada faaliyete geçirilmesinin beklendiğini yazdı.

Sözcü gazetesi 7 Mart 2020 tarihli manşetinde, "Yargıtay Başkanı bile yargıtan şikayetçi" başlığını atarak Antalya'da düzenlenen bir konferansta konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in "Toplumun yargıya güven duymadığı bir hukuk sisteminde, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı sağlanamaz" ifadelerine yer verdi.

Yeni Şafak gazetesi ise 7 Mart 2020 tarihli manşetini Yunanistan sınırında yaşanan insanlık dramına ayırdı. Gazete "Taciz, şiddet, hırsızlık" başlığını kullanarak Yunanistan'a giden mültecilerin dövülerek, paraları alınarak Türkiye'ye geri gönderildiğini yazdı.

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar