Gazeteler hangi manşetlerle çıktı - 5 Kasım 2018 Gazete Manşetleri

Gazeteler hangi manşetlerle çıktı? Türkiye'de 5 Kasım 2018 tarihinde yayınlanan gazetelerin manşetlerinde neler var? Hangi gazete Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri nasıl gördü? Türkiye'de 5 Kasım Pazartesi günü yayınlanan gazetelerin birinci sayfalarında neler yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteler hangi manşetlerle çıktı - 5 Kasım

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Gazeteler hangi manşetlerle çıktı? Türkiye'de 5 Kasım 2018 tarihinde yayınlanan gazetelerin öne çıkardıkları haberler ve birinci sayfalarından büyük puntolarla gördükleri haberler şöyle: 

Akşam gazetesi, "Denizdeki Hayduklara Meydanı Bırakmayız" manşetiyle çıktığı bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmayı öne çıkardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı konuşmada Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki petrol aramaları ve denizlerdeki karasuları sınırını 6 milden 12 mile çıkarma girişimlerine sert tepki göstermişti. 

Birgün gazetesi ise bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğrencilere seslenerek yaptığı, "Bedavacılığa alışma, burs yerine kredi al" şeklindeki açıklamasını eleştirel bir dille manşetine taşıdı. Aynı gazete ana sayfasında Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alan bir habere de yer verdi.

Eskiden FETÖ yanlısı olmakla suçlanan Cumhuriyet gazetesi, yeni yönetimle birlikte örgütü hedef alan haberlere de ağırlık vermeye başladı. Gazete bugün  "FETÖ hala yakıyor" manşetiyle çıktı. Haberde, FETÖ'nün kumpas davalarında tutuklanan ilk isimlerden biri olduğu belirtilen Yüzbaşı Murat Eren'e yer verilerek, Eren'in Atabeyler Çetesi davasında ordudan ihraç edildiği hatırlatıldı. Hakkında yeniden yargılama kararı çıkarılan Murat Eren'in davaların açılmasını beklediği belirtildi.

Cumhuriyet gazetesi de yine Birgün gazetesi gibi bugün ana sayfasından Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alan bir habere imza attı. Gazete, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'i de hedef alan bir başka habere de ön sayfalarında yer verdi.

Hürriyet gazetesi bugün Cizre'de terörden sonra yaşanan renkli gelişmeleri sürmanşetinden duyurdu. Cizre'de Moda Şov, başlıklı haberinde Hürriyet, Cizre Moda ile Buluşuyor etkinliğini öne çıkardı.

Gazete manşet haberinde ise "2,5 milyar dolarlık otopark" başlığını kullanarak otomobil firmalarının gümrüklerde bekletilen araçlarının çözüm beklediğini dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Haydutlara meydanı bırakmayacağız" konulu konuşmasını da ana sayfadan gören gazete, Kapadokya'daki imar fırsatçılarına ayırdığı dosyayı da ana sayfadan duyurdu. 

Sabah gazetesi bugünkü sayısında 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ile gazileri inciten konuşmasından dolayı tepkilerin odağında olan Saadet Partisi milletvekili Cihangir İslam'a Fox TV'nin sahip çıkmasını eleştiren bir haberi sürmanşetten öne çıkardı. Gazete, "Densiz vekile ABD'li FOX TV sahip çıktı" başlığını kullandı.

Sabah manşetinde ise yeni hal yasasıyla ilgili detaylara yer verdi. Haberde, "Üretici-Tüketici hekkes kazanacak" başlığı kullanıldı. Haberde, tarladan sofraya zincirleme bir ucuzluğun geleceği iddia edildi.

Gazete anasayfasında öne çıkardığı haberlere Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bir detayı da ekledi. Buna göre, Cemal Kaşıkçı cinayetinden 9 gün sonra Suudi Arabistan'dan bir temizleyici ekip gelerek delilleri yok etti ve ülkesine geri döndü.

Star gazetesi bugünkü manşetinde "Din Düşmanlığında CHP-Danıştay ittifakı" başlığını kullanıd. Edirne'deki İslam Mezarlığı üzerine nikah salonu yapıldığını belirten gazete, CHP'li belediyenin bu icraatının Danıştay tarafından da onaylandığını yazdı.

GAZETELER - 5 KASIM GAZETE MANŞETLERİ

Yorumlar