Gazeteler hangi başlıklarla çıktı - 6 Kasım Gazete Manşetleri

Türkiye'de 6 Kasım 2018 tarihinde yayınlanan gazeteler hangi başlıklarla çıktı? Gazete manşetleri hangi haberleri öne çıkardı? Sözcü, Hürriyet, Sabah gibi büyük gazeteler manşetlerinde hangi haberleri öne çıkarmayı tercih etti? İşte 6 Kasım gazete manşetleri:

Google Haberlere Abone ol
Gazeteler hangi başlıklarla çıktı - 6 Kasım

Gazeteler hangi manşetlerle çıktı? Türkiye'de 6 Kasım 2018 arihinde yayınlanan gazetelerin öne çıkardıkları haberler ve birinci sayfalarından büyük puntolarla gördükleri haberler şöyle: 

Akşam gazetesi bugünkü sayısının ön sayfasında emekli maaşlarına gelecek enflasyon farkı ile Isparta polisinin, FETÖ benzeri bir örgüte düzenlenen operasyonunu büyüterek verdi. Gazeteye göre enflasyon oranlarının netleşmesiyle emeklinin gözü ocak ayında yapılacak zamma çevrildi. 

Gazetinin bir diğer haberi ise Isparta'da düzenlenen FETÖ operasyonu oldu. "FETÖ Tipi Troyka Çökertildi" şeklinde başlıkla çıkan haberde, "15 Temmuz sonrası derin devlet yapılanmasına çalışan Troyka adlı örgüt çökertildi. Çeteni FETÖ karşııt gibi dernek kurup kamu yöneticilerini hedef aldığı öğrenildi." şeklinde yazdı.

Cumhuriyet gazetesi ise bugünkü manşetinden yine Suriyelileri hedef alan bir habere imza attı. Gazetenin haberinde, Suriyelilerin savaş bitse bile ülkelerine hemen dönmeyeceğini, en az 10 yıl daha Türkiye'de kalacaklarını belirterek o zamana kadar sayılarının da 5 milyona ulaşacağını savundu.

Hürriyet gazetesi bugün, "Hayat Hırsızları" başlığıyla çıktı. Gazete, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, lösemi hastası çocukların tedavisinde kullanılan paranın en önemli kaynaklarından biri olan bağış kumbaralarını çalan hırsızları haberleştirdi.

Gazete, Ahmet Kural'ın ifadeye çağrılması, Rıza Sarraf hakkındaki yakalama kararı gibi haberleri de bugünkü sayısının ön sayfasından verdi.

Sabah gazeseti bugünkü sayısında Siirt'te beş yıl önce düzenlenen terör saldırısının mağdurlarından Nuran Evin ile yaptığı söyleşiyi manşetten verdi. Saldırının baş sorumlusunun Şırnak'ta düzenlenen operasyonla öldürülmesinden sonra saldırının mağdurlarından Evin ile konuşan gazete, onunu duygularına yer verdi haberinde. Şu an tekerlekli sandalyeye mahkum bir şekilde hayatını sürdürmeye çalışan Nuran Evin, saldırıda iki ablasını ve bir arkadaşını kaybetmişti.

Yeni Şafak gazetesi bugünkü sayısında "Yaptırım İran'a riski dünyaya" manşetini kullandı. ABD'nin İran'a yönelik ambargosunu 3 yıl aradan sonra yeniden devreye sokmasını haberleştiren Yeni Şafak gazetesi, ABD'nin finansal savaş ilan ettiğini savundu. 

Gazete haberin spotunda şöyle yazdı: ABD dünya ticaret savaşlarınad yeni bir aşamaya geçti. İran'da enerji, finans, ulaştırma ve sigortacılık sektörlerinde iş yapan binden fazla kurum ve kişi yaptırım listesine alındı. "ABD tarihinin en kapsamlı yaptırımları" olarak ilan edilen karar, başta petrol ticareti olmak üzere küresel ekonomikye büyük bir darbe vuracak.

Sözcü gazetesi manşetinde ise bugün Yaşar Büyükanıt ile yapılan söyleşi vardı. Yaşar Büyükanıt'ın söyleşisi Sözcü'nün manşetine "Memleketin gerçek savcı ve hakimlere ihtiyacı var" başlığıyla yansıdı. Gazete haberi spottan şöyle verdi: 13 yıl önce Şemdinli iddianamesi ile hedef yapılan dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt, "Bunların hepsi maşa olarak kullanıldı. Allah'ından bulsunlar" dedi.

GAZETELER İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar