Gazeteler Günün Gazete Manşetleri 13 Nisan 2020 Pazartesi

Gazete manşetleri 13 Nisan 2020 Pazartesi günü Sözcü, Akşam, Milliyet, Hürriyet, Sabah, Yeni Şafak gibi gazetelerin manşetlerinde hangi haberler yer aldı? Cumhuriyet, Sözcü, Yeni Akit ve Karar gazetelerinin manşetlerinde bugün hangi haberler vardı? İşte günün gazete manşetleri

Google Haberlere Abone ol
Gazete Manşetleri 13 Nisan 2020 Pazartesi

Gazete manşetleri, Türkiye'de yayınlanan gazetelerin 13 Nisan 2020 Pazartesi günü manşetleri, Sözcü, Cumhuriyet, Karar, Yeni Şafak, Yeni Akit ve benzeri gazetelerin manşetleri hangi konuları aldı, gazeteler hangi manşetlerle çıktı? İşte günün gazete manşetleri:

Akşam gazetesi 13 Nisan 2020 tarihli sayısında "Mucize ilaç işe yaradı" şeklinde bir başlıkla çıktı. Gazete haberin spotunda, "Yoğun bakım gören ve entübe hasta sayısı ilk kez yüzde 3-3,5 oranında düştü. Bakan Koca, 'Çin'den getirdiğimiz ilacı erken dönemde kullanıp, yoğun bakıma geçişi azalttık' dedi" şeklinde yazdı.

Yeni Şafak gazetesi ise 13 Nisan 2020 tarihli manşetinde, "Başka türlü olmazdı" manşetini atarak sokağa çıkma yasağının gerekli olduğunu yazdı.

GAZETE MANŞETLERİNİN TAMAMI

Akşam gazetesi 7 Nisan 2020 tarihli manşetinde, "Korona kansızları" başlığını kullanarak, "Türkiye Koronavirüs il emücadelede tek yürek olurken, salgını fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar kapı kapı dolaşmaya başladı. Şikayetler üzerine emniyet soruşturma başlattı" şeklinde yazdı.

Yeni Şafak gazetesi, "Bir maske küresel sistemi değiştiriyor" başlığıyla çıkarak, "ABD başta olmak üzere trilyon dolarlık ekonomilerni 1 dolar bile etmeyen maske üretiminde zorlanmaları, stratejik ürünlerin yerli olmasının önemni ortaya koydu. Uzmanlara göre Covid-19 salgınından sonra maliyeti ne olursa olsun kritik malzemeler içeride üretilecek, yeni ekonomilerde devlet müdahalesi artacak" spotunu kullandı.

6 NİSAN 2020 TARİHLİ GAZETELERİN MANŞETLERİ

Akşam gazetesi 6 Nisan tarihli manşetinde, "Berlin Ben burada iyiyim" başlığını atarak Fenerbahçeli Alman futbolcu Maş Kruse'nin ülkesindeki karantina şartlarıyla Türkiye'yi karşılaştırdığı konuşmasını verdi. Alman futbolcunun, "Almanya'da tuvalet kağıdı sıkıntısı var, Ama Türkiye'de marketlerde her şey var" sözleri dikkat çekti.

Sözcü gazetesi 6 Nisan 2020 tarihli manşetine Meral Akşener'in ev halini taşıdı. Gazetenin iddiasına göre Akşener'in yardımcısında koronavirüs çıktı. Ancak Akşener'in iki kez yaptırdığı testleri ise olumlu çıktı.

2 NİSAN 2020 TARİHLİ GAZETE MANŞETLERİ

Akşam gazetesi 2 Nisan 2020 tarihli manşetinde "Kovid-19'a özel jest" başlığıyla çıkarak, Özel sağlık sigortalarında yaşanan koronavirüs kargaşasının sona erdiğini yazdı. Gazete, şerkitlerin, hukukçların da devreye girmesiyle jest adı altında müşterilerinin tedavilerini karşılamayı kabul ettiklerini belirtti.

Sözcü gatetesi 2 Nisan 2020 tarihli manşetinde "Zorla bağış olmaz" manşetiyle çıktı. Gazete, AK Parti'nin başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'nın dayatmaya dönüştüğünü ileri sürdü. Gazete, kamu kurumlarının zorla bağış yapılmasını kamu çalışanlarına dayattığını savundu.

Yeni Şafak gazetesi ise bugünkü manşetine, "Köye dönüş karantinası" başlığıyla köylerde uygulanan karantinaları taşıdı. Gazete, koronavirüs salgını nedeniyle şehirlerden köylere kaçanların, gittikleri köylerde 14 günlük karantinaya alındıklarını yazdı. Karantina sürecinin köylülerin kendi aralarında aldıkları kararla belirlendiği kaydedildi.

31 MART 2020 TARİHLİ MANŞETLER

Akşam gazetesi 31 Mart 2020 tarihli manşetinde, "Teknik takip tartışması" başlığıyla çıkarak Çin, Güney Kore ve İsrail gibi ülkeler tarafından kullanılan Koronavirüs şüphelilerini cep telefonlarından takip sisteminin Avrupa ve ABD tarafından da gündeme alındığını yazdı.

Dünya gazetesi bugünkü manşetinde, "KGF'de limitler artırıldı devlet vatandaşa kefil" başlığıyla çıkarak hükümetin koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni ekonomik kararlardan birini manşetine taşıdı.

Sözcü gazetesi 31 Mart 2020 tarihli manşeti ile "Devlet para bassın vatandaşa dağıtsın" başlığıyla CHP'nin ekonomi kurmaylarından İlhan Kesici'nin ifadelerini verdi. Aynı zamanda DPT eski müsteşarı ve İstanbul milletvekili İlhan Kesici'nin, "Sosyal patlama olabilir. Hükümet doğrudan vatandaşa para dağıtıp harcamaları canlandırmalı" şeklinde ifadeleri verildi.

Yeni Şafak gazetesi, "Geze Geze yaydılar" manşetiyle çıkarak "Koronavirüs salgınına karşı karantinaya alınan belde ve köylerin sayısı artıyor. Köylerdeki salgının kaynağı İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların 'evde kal' uyasına uymayıp cenaze, taziye ya da akraba ziyareti için memleketlerine gitmesi. Karantinadaki köylüler ziyaretçilere tepkili" şeklinde iddialara yer verdi.

30 MART 2020 TARİHLİ GAZETE MANŞETLERİ

Akşam gazetesi 30 Mart manşeti "Bu ilaçlar moral veriyor" başlığıyla çıkarak ABD'de HIV ve kanser tedavisi için üretilen ilaçların, kritik durumdaki iki koronavirüs hastasında olumlu sonuç verdiğini yazdı. Öte yandan Rusya'nın geliştirdiği ilacın etkinliğinin de doğrulandığı yazıldı.

Cumhuriyet gazetesi bugünkü sayfasında "Bir Şey olmazcılar tehlike saçıyor" başlığıyla çıktı.

Sözcü gazetesi ise 30 Mart 2020 tarihli manşetinde, "Hem alkışlıyoruz hem parasını kesiyoruz" başlığıyla çıkarak, "Hastalarından virüs kapıp 14 günlük karantinaya alınan aile hekimlerine maaş şoku yaşatıldığını, doktorlara karantinada kaldıkları günler için maaş ödenmediğini" ileri sürdü.

Yeni Şafak gazetesi ise "Gücümüz Vefamız" başlığıyla çıkarak "Vefa Derneği" ekiplerinin Türkiye'de koronavirüs ile mücadelesinde önemli rol üstlendiğini yazdı. Vefa Sosyal Destek ekiplerinin, evlerinden çıkamayan vatandaşlar için fırın, market, kasap ve eczane gibi ihtiyaçlarını karşıladığı ifade edildi.

29 MART 2020 TARİHLİ GAZETE MANŞETLERİ

Akşam gazetesi 29 Mart 2020 tarihli manşetinde, "Kaymakam onayıyla seyahat" başlığını kullanarak, Bilim Kurulu tarafından alınan şehirler arası seyahat yasağını verdi.

Cumhuriyet gazetesi bugünkü manşetinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi yönünde çağrılar geldiğini ileri sürerek, "Artık evde tut zamanı" manşetini attı.

Sözcü gazetesi 29 Mart 2020 tarihli manşetinde, "Evde kal diyorsan milletine bakacaksın" manşetiyle çıkarak, evde kalınması istenen vatandaşın ekonomik durumunun da düşünülmesi gerektiğini söyleyen Dr. Serdar Savaş'ın ifadelerine yer verdi.

Yeni Şafak gazetesi bugün, "Felaketin merkezi New York" başlığıyla çıkarak Amerikan finans dünyasının kalbinin koronavirüse yenildiğini haberleştirdi.

27 MART

 Akşam gazetesi 27 Mart 2020 Cuma günkü manşetinde, "Evde kal ile durdurduk" başlığını kullandı. Gazete spotunda ise şunları yazdı: Çin'de SARS domuz ve kuş gribiyle mücadele ekibinde yer alan ve koronavirüse karşı hükümete evde kal rapor pazan Prof. Li Lanjuan, telefonda Akşam'ın sorularını yanıtladı.

Sözcü 27 Mart 2020 tarihli manşetinde "Millet can derdinde bunlar kanal derdinde" başlığını atarak Kanal İstanbul için yapılan ilk ihaleyi eleştiren bir haberle çıktı. Gazete, "maskeli, eldivenli ihale yaptılar" ifadelerini öne çıkardı.

Yeni Şafak gazetesi bugünkü manşetinde, "Küresel İşbirliği Yapmalıyız" başlığını atarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü G-20 liderler zirvesinde kullandığı ifadeyi öne çıkardı. Gazete, G-20 ülkelerinin zirvede aldıkları kararları verdi.

Yorumlar