Gazete manşetlerinde bugün ne var?

Gazetelerin bugünkü manşetleri ağırlıklı olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne ayrıldı. Birçok gazete öğretmenlere özel haberlere imza attı. Yeni Şafak gazetesi 33 yıl önce terör örgütü tarafından öldürülen öğretmeni manşetine taşırken, Hürriyet gazetesi tek başlarına engelli öğrencilerinin evlerine giderek eğitim onların ayağına götüren iki öğretmeni haberleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazete manşetlerinde bugün ne var?

Gazetelerin bugünkü manşetlerinde 24 Kasım öğretmenler gününe özel haberler yer aldı. 

Hürriyet gazetesi bugünkü manşetinde iki öğretmenin eğitimdeki çabalarına yer verdi. İkisi de okula gelemeyen engelli öğrencilerinin ayağına giderek onlara eğitim vermeye çalışıyor. 

Gazete Black Friday'e de bugünkü ön sayfasında yer vererek, "İşyerinden  izin alarak indirime koştuk" başlığını kullandı. 

Karar gazetesi ise bugünkü manşetine AK Parti ile MHP arasındaki yerel seçim ittifakını bugün manşetine taşıdı. Gazete, iki partinin Binali Yıldırım ismi üzerinde mutabık kaldığını savundu.

Sözcü gazetesi bugünkü manşetinde CHP içindeki adaylık tartışmalarını sürmanşetten, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adayların durumunu değerlendirdiğini belirterek, "İnce henüz belli değil Mansur'a kapı açık" başlığını attı. 

Gazete manşetinde ise 24 Kasım öğretmenler gününe özel habere yer verdi. Öğretmenler Günü'ne buruk kutlama yapıldığını savunan gazete "Öğretmenin çözemediği problem" manşetiyle öğretmen maaşının yetersizliğine vurgu yaptı. 

Sözcü manşeti ile öğretmenlerin aylık 3000 bin lira maaş aldığını, kira, mutfak, elektrik, doğalgaz, kıfayet, internet, çocuk, telefon ve su gibi giderlerin çıkması halinde öğretmenin -2128 lira borçlu çıktığını gösterdi. Gazete, "gel de bu gelirle geçin" yorumunda bulundu.

Sabah gazetesi bugünkü manşetini Almanya'daki seri katil hemşireye ayırdı. Gazete manşetinden verdiği haberin başlığında, "Seri katil hayatımızı mahvetti" başlığını kullanırken, haberin spotunda ise, "Almanya'da 100 hastayı öldüren hastabakıcının tek Türk kurbanını Sabah ortaya çıkardı. Adnan Tütür'in acılı eşi, korkunç dramı anlattı" denildi.

Sabah gazetesi bugünkü sürmanşetinden ise 1,5 milyon işverene 2,2 milyar lira teşvik verileceğini duyurdu.

Yeni Şafak gazetesi de bugünkü manşetini Öğretmenler Günü'ne ayırdı. 

"Yıllarca o kan izine baktık" başlığıyla çıkan gazete, PKK'nın kurbanı ilk öğretmen Mehmet Saygıgüder'in şehit edilişinin üzerinden 39 yıl geçtiğini belirterek, babası öğrecnilerinin gözü önünde 7 kurşunla vurulduğunda 6 yaşında olan Filiz Saygıgüder'in, hem gururlu hem de hala acı icinde olduğunu yazdı. Saygıgüder o zor günleri, "Okulun önüden her geçtiğimizde hüzne boğulurdurk. Yıllarca okul duvarındaki kan izlerine baktık, yıllarca boyamadılar" dedi.


 

Yorumlar