Gamze Pamuk kimdir, nerelidir? Gamze Pamuk evli mi, eşi kimdir, boşandı mı?

Gamze Pamuk kimdir ve nereli oludğu soruları bu aralar merakl soruluyor. Halk TV'de İnan Demirel tarafından sunulan "Asıl Mesele" programına katılarak yaptığı yorumlar sonrasında gündem oldu. Pamuk'un Sedat Peker konusunun tartışıldığı programda yaptığı yorumlar dikkat çekmişti.

Google Haberlere Abone ol
Gamze Pamuk kimdir, nerelidir? Gamze Pamuk evli mi

Gamze Pamuk kimdir, nereli, olduğu ve ne iş yaptığı soruları bu aralar merakla soruluyor. Ateşli, en son Halk TV'de yayınlanan ve İnan Demirel tarafından sunulan "Asıl Mesele" programına katılarak yorumlarda bulundu. Programın konusu ise "Sedat Peker"di. Peker'in adamı olarak bilinen Emre Olur'un yakalanmasından sonra yaşanan son gelişmeler ele alındı. Programda, Olur'un Ankara Emniyeti'nde çalıştığı da gündeme geldi. Gamze Pamuk kimdir, nerelidir, evli mi, eşi kimdir, boşandı mı?

GAMZE PAMUK KİMDİR?

Ateşli, son dönemlerde çıktığı televizyon programlarında yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 

Gamze Pamuk kimdir
Gamze Pamuk, Sözcü TV'de

 

Yorumlarını dinleyen seyirciler genel olarak Ateşli'nin biyografisini, nereden mezun olduğunu ve şu anda ne iş yaptığını sorguluyor.

Peki, Gamze Pamuk Ateşli kimdir? İşte biyografisi: 

Gamze Pamuk Ateşli 1994'de Bursa'da doğdu.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2015 yılında mezun olan Ateşli, 2016'dan beri Bursa Barosu'na bağlı serbest avukatlık yaptı.

2017'de Anadolu Üniversitesi'nde Sosyoloji eğitimi görmeye başlayan Gamze Pamuk Ateşli , Bursa Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcılığı görevini 2016 yılından beri üstlenmektedir.

Gamze Pamuk Ateşli; ÇAÇAv (Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı)'a üye olup Çocuk Hakları alanında projelerde yer almaya ve eğitimler vermeye başladı. Denge ve Denetleme Ağı'nda 2015-2017 yılları arasında Ağ temsilcilisi olarak görev aldı. Yerel ve ulusal basında belirli periyotlarda çocuk alanında köşe yazıları yazan Gamze Pamuk Ateşli, bununla birlikte, "Düşünce" edebiyat dergisinde yazarlık yapmıştır.

Gamze Pamuk Ateşli kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor
Gamze Pamuk Ateşli, Halk TV'de

 

2016'da CHP Osmangazi Gençlik Kolu Başkanı seçilen Ateşli, 3-4 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen CHP 36. Olağan Kurultayında Parti Meclisi üyeliğine seçilmiştir.

2018 yılının Mart ayında CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığında MYK Yardımcısı olarak Genel Başkan tarafından görevlendirilen Gamze Pamuk Ateşli, Nisan 2018'de CHP Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Genel Başkan Yardımcılığında MYK yardımcısı olarak Genel Başkan tarafından görevlendirildi.

24 Haziran 2018 Genel Seçimi ve 31 Mart 2019 Yerel Seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Avukat Örgütlenme Sorumlusu olarak görev aldı. Balgöç üyesi olan Ateşli, TEGV gönüllüsüdür.

SİYASETTE GENÇ BİR KADIN OLARAK YÜKSELİŞ

Gamze Pamuk Ateşli, Artı Gerçek YouTube kanalında Canan Kaya'nın hazırlayıp sunduğu "Ya Sorulmasaydı?" programının konuğu oldu. 24 yaşında CHP'nin en genç Parti Meclisi Üyesi olarak seçilen Ateşli, siyasette genç bir kadın olarak tecrübesizlikten kaynaklı hazırlık yapma zorunluluğunu hissettiğini belirtti. Bu durumu, "Beraber siyaset yaptığım insanlara görece yaşımın daha genç olması bana her zaman bir dezavantaj gibi gelse de, tecrübesizlikten kaynaklı biraz daha hazırlık yapma zorunluluğu hissediyorum. O yüzden CHP bana hep bir okul gibi geldi" şeklinde ifade etti.

LAİKLİK TARTIŞMALARI VE DİNİN SİYASETTEKİ ROLÜ

Programda, Ateşli'nin laiklik tartışmaları ve dini inancın siyasetteki rolü üzerine yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Ateşli, AKP iktidarının laiklik ilkesiyle karşı karşıya geldiğini ve son zamanlarda bu sınırları aştığını belirterek, "Türkiye’de laiklik tartışmaları özellikle de AKP iktidara geldikten sonra ara ara gündeme gelen başlıklardan birisiydi. Ama son zamanlarda bu sınırı aştıklarını hissediyorum ve bundan da rahatsızlık duyuyorum" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın açıklamalarını eleştirdi ve onu "adeta bir Şeyhülislam gibi" davranmakla itham etti.

SİYASETTEKİ ROLÜ VE GELECEK HEDEFLERİ

Ateşli, CHP'den milletvekili adayı olup olmayacağına ilişkin sorulara net bir yanıt vermekten kaçındı ve siyasette aktif rol almayı sürdürdüğünü belirtti. "Türkiye’de söz sahibi olan kadınlardan biri olmak" isteğini dile getirerek, genç kadınları temsil etme arzusunun olduğunu vurguladı. Ateşli, siyasette sadece milletvekilliğiyle sınırlı kalmak istemediğini ifade ederek, daha geniş bir etki alanı hedeflediğini belirtti​​.

KILIÇDAROĞLU DESTEKÇİSİ

Ateşli en son Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, son dönemlerde aday olup olmayacağı, partiden destek alıp alamayacağı tartışılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamıştı. 

Ateşli, destek mesajında ise, "Türkiye’nin huzura kavuşması için,

Hak hukuk ve adalet için,

Milletin sesi olacak bir meclis için,

Çocukların yüzlerinin güldüğü yarınlar için,

Dün, bugün, yarın ve daima #Yanındayım Sayın Genel Başkanım." demişti.

 

Yorumlar