Galatasaray ağır bir yenilgiyle yarışa veda etti

Galatasaray, Süper Lig şampiyonluğu yarışında önemli dönemeçlerden biri olan Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Maçta Galatasaray cephesinde istenmeyen gelişmeler yaşanıyor. 10 kişi kalan Galatasaray zor durumda kaldı. 3-1 mağlup olan Galatasaray, şampiyonluk yarışından da elendi.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray ağır bir yenilgiyle yarışa veda etti

Galatasaray ile Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında karşı karşıya geliyor. Türk Telekom Stadı'nda oynanacak maçta, lider Medipol Başakşehir'i takibini sürdüren Trabzonspor alacağı 3 puanla şampiyonluk umutlarını kalan 4 haftaya taşımak istiyor. Zirveyle arasında 8 puanlık bir fark bulunan Galatasaray ise alacağı galibiyetle Şampiyonlar Ligi hedefine bir adım daha yaklaşmak istiyordu; ancak maalesef öyle olmadı. Trabzonspor karşısında 10 kişi kalan Galatasaray, 3-1 yenilerek şampiyonluk hayallerine veda etmek zorunda kaldı. Yenilgiyle birlikte liderle arasındaki puan farkı 11'e yükseldi. 

Sarı-kırmızılı takımda cezasını tamamlayan Mariano ve sakatlığını atlatan Marcao 11'deki yerini alırken, sözleşmesi sona eren Onyekuru'nun ayrılmasının ardından Taylan Antalyalı 11'de kendisine yer buldu.

Bordo-mavililerde ise cezalı Pereira'nın yerine Kamil Ahmet forma giyerken, sakatlığını atlatan Ekuban da 11'deki yerine döndü. Bir diğer sakatlıktan dönen isim Nwakaeme ise maça yedek kulübesinde başladı.

Saat 21:00'da başlayan Galatasaray - Trabzonspor mücadelesini FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetiyor.

GALATASARAY 10 KİŞİ KALDI

Galatasaray - Trabzonspor maçında Sofiane Feghouli, direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Mücadelenin 30. dakikasında Trabzonspor'da Manuel da Costa, kendi yarı sahasının ortasında Sofiane Feghouli'ye bir müdahalede bulundu ve hakem Cüneyt Çakır faulü çaldı, Da Costa'ya sarı kartı gösterdi. Ancak Feghouli, yerde kaldıktan sonra Da Costa'nın kalp bölgesine doğru sert bir müdahale yaptı ve Çakır, pozisyonu izlemek için VAR ekranına gitti.

FATİH TERİM TARAFTARTAN AF İSTEDİ

Galatasaray'ın Trabzonspor'a 3-1 yenildiği maçın ardından sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Galatasaray taraftarına seslenen Terim, "Trabzonspor'u tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bazen öyle şeyler vardır ki, üst üste gelir. Sevgili Galatasaraylılara sesleniyorum. Sevincimiz kadar, üzüntülerimiz de derin. Bizi affetsinler bu sene. Her şeye rağmen inanmış arkadaşlarımızla gemiyi kıyıya yanaştıracağız. Aklımızda ne yoksa, başımıza geldi. Allah beterinden korusun." şeklinde konuştu.

Kırmızı kartı değerlendiren Terim, "65 dakika Trabzonspor'a karşı hele bu havada, bu nemde oynamak hiç kolay değil. Aslında çok güzel bir maçı kaçırdı herkes. Kırmızı karta kadar çok zevkli bir mücadele vardı ama maalesef Feghouli hiç kendinden beklemediğimiz bir şekilde kırmızı kart gördü." dedi.CÜNEYT ÇAKIR'A ELEŞTİRİMaçın hakemi Cüneyt Çakır'ı eleştiren tecrübeli teknik adam, "Çok iyi oynadığımız bir maçta başka şeyler oldu. Feghouli'nin atılması da doğru. Arkadan o hareketi yapan atılmaz mıydı? Bizde atılmaz. Yorum yapmayayım fazla" şeklinde konuştu.

İki takımın sahaya çıktığı 11'ler şu şekilde;

GALATASARAY: Okan, Mariano, Donk, Marcao, Saracchi, Seri, Taylan, Belhanda, Feghouli, Ömer Bayram, Emre Akbaba

TRABZONSPOR: Uğurcan, Kamil Ahmet, Da Costa, Hüseyin, Novak, Ndiaye, Sosa, Abdülkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Ekuban, Sörloth

GALATASARAY TRABZONSPOR MAÇINDAN ÖZETLER

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, Galatasaray'ı deplasmanda 3-1 mağlup etti.

7. dakikada Trabzonspor gole yaklaştı. Kamil Ahmet Çörekçi'nin sağdan içeri çevirdiği topa Ndiaye kaleyi cepheden gören bir noktadan gelişine vurdu, savunmaya çarpan top ceza sahası içinde duran Ekuban'ın önüne düştü. Ekuban'ın çaprazdan şutunda meşin yuvarlak auta gitti.

10. dakikada ani hücuma çıkan Galatasaray'da Emre Akbaba ceza sahası içinde rakibinden sıyrılarak meşin yuvarlağı Feghouli'ye verdi. Feghouli'nin penaltı noktası civarından şutunda top üstten dışarı çıktı.

32. dakikada Galatasaray 10 kişi kaldı. Feghouli, Da Costa'nın yaptığı faulün ardından bordo-mavili rakibine tekme attı. Hakem Cüneyt Çakır VAR incelemesinin ardından Feghouli'yi kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

41. dakikada Trabzonspor 1-0 öne geçti. 38. dakikada Ekuban sağdan ceza sahasına girerek meşin yuvarlağı içeri çevirdi, ön direkte Sörloth'un vuruşunda top auta çıktı. Ancak karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır pozisyonu VAR'dan yeniden inceledi ve penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Sosa fileleri havalandırdı: 0-1

49. dakikada Emre Akbaba'nın ceza sahası dışından şutunda meşin yuvarlak, kaleci Uğurcan Çakır'ın ellerinde kaldı.

53. dakikada sarı-kırmızılı savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topla bir anda ceza yayı üzerinde buluşan Ndiaye'nin şutunu kaleci Okan Kocuk son anda kornere çeldi.

70. dakikada Trabzonspor skoru 2-0 yaptı. Sosa'nın sağdan yaptığı ortada arkada direkte topa yükselen Novak kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kaleye gönderdi: 0-2

73. dakikada Abdulkadir Ömür'ün ceza sahası içinden şutunda Marcao'ya çarpıp kaleye yönelen topu kaleci Okan Kocuk son anda kornere çeldi.

90+1. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Hüseyin Türkmen'in ceza sahası içinde Taylan Antalyalı'ya yaptığı müdahalenin ardından hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. 90+3. dakikada topun başına geçen Seri, topu filelere gönderdi: 1-2

90+5. dakikada Trabzonspor skoru 3-1 yaptı. Orta alanda topla buluşan Sörloth hızla soldan ceza sahasına girdi ve sert bir şutla topu ağlara gönderdi: 1-3

Karşılaşmayı bordo-mavili ekip 3-1 kazandı.

GÖKYÜZÜNDE KOLTUK, PİJAMA, TERLİK, TELEVİZYON KEYFİ

 

Yorumlar