G20 Zirvesi'nde gazetecilerin akreditasyonunun iptal edilmesi

- Almanya'da akreditasyonları iptal edilen 9 gazeteci, Federal Basın Dairesi hakkında mahkemeye başvurdu

Google Haberlere Abone ol
G20 Zirvesi'nde gazetecilerin akreditasyonunun iptal edilmesi

BERLİN (AA) - Almanya'nın Hamburg kentinde 7-8 Temmuz'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ni takip etmek isteyen ve güvenlik gerekçesiyle akreditasyonları iptal edilen 9 gazeteci, Federal Basın Dairesi hakkında Berlin İdare Mahkemesinde dava açtı.

Alman Haber Ajansının (DPA) mahkeme kaynaklarına dayandırdığı habere göre, akreditasyonu iptal edilen gazetecilerin, açtıkları dava ile kendilerine yapılan tutumun hukuksuz olduğunu ispat etmek istedikleri belirtildi.

Alman Gazeteciler Birliği (DJU) yöneticisi Cornelia Hass, ne Federal Kriminal Dairesinin ne de Federal Basın Dairesinin söz konusu kararın gerekçelerini tam olarak açıklamadığını belirterek, bu nedenle söz konusu şikayetin yapıldığını vurguladı.

Hass, ''Mahkeme şimdi üyelerimize yapılan tutumun hukuki olup olmadığını açıklığa kavuşturmalı'.' ifadesini kullandı.

Hamburg'da 7-8 Temmuz'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi için toplam 5 bin 101 gazeteci akreditasyon yaptırmış ancak bunlardan 32'sinin akreditasyonu zirve sırasında iptal edilmişti.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Federal Kriminal Dairesinin ve Federal Basın Dairesinin söz konusu karara birlikte vardıklarını vurgulamış ve akreditasyon iptalinin güvenlik gerekçesiyle alındığını belirtmişti.

Söz konusu 9 gazetecinin G20 Liderler Zirvesi basın merkezinde akreditasyon kartlarına el konulduğu ve diğer akreditasyonu iptal edilen 23 gazetecinin ise zirveye hiç gelmedikleri kaydedilmişti.

Yorumlar