Futbolculara yönelik dolandırıcılıkta karar

Bir sanığın "nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan 5 yıla kadar hapsi, diğer dört sanığın da delil yetersizliğinden beraati talep edildi

Google Haberlere Abone ol
Futbolculara yönelik dolandırıcılıkta karar

Yabancı futbolculara yönelik "icra tebligatı" dolandırıcılığı davasında açıklanan esas hakkındaki mütalaada, sanıklardan Değer Okşar'ın "nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan 1,5 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması, 4 sanığın ise delil yetersizliğinden beraati istendi.

İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, menajerlik yapan tutuksuz sanıklar Değer Okşar, Yalçın Fatih İlek ve İskender Çam katıldı. Diğer sanıklar ve Hugo Rodallega'nın da aralarında bulunduğu müdahil futbolcuları ise avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan Hugo Rodallega'nın avukatı, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, "Müvekkilin zararı giderilmemiştir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi.

Sanık avukatlarından Fesih Delidere ise "Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Rodallega, müvekkilimi tanımadığını beyan etmiştir. Ancak Trabzonspor'dan gelen yazı ticari anlaşma olduğunu gösteriyor. Rodallega'nın transferiyle ilgili müvekkilimin görevlendirildiği de gelen yazı ile ortaya çıkmıştır." diye konuştu.

Beyanda bulunan sanık İskender Çam, menajerliğini yaptığı futbolcu Manuel Mrouan Da Costa Trindade'nin kendisini dolandırıcılıkla suçladığını anlatarak, "Ancak ona takım bulmam için bana yetki vermişti. Ben futbolcuların bizi gerçekten neden suçladıklarını bilmediğini düşünüyorum. Burada mağdur benim, hala tahsilatımı alamadım." ifadesini kullandı.

Savunma ve beyanların ardından görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, hazır olduğunu belirttiği esas hakkındaki mütalaasını okudu.

Sanıklardan Değer Okşar'ın, "nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan 1,5 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen mütalaada, diğer tüm sanıkların delil yetersizliğinden beraati istendi.

Mahkeme heyeti, sanık, sanık ve müdahil avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre vererek duruşmayı erteledi.

- İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve futbolcular Hugo Rodallega Martinez, Deivson Rogerio Da Silva, Silvestre Manuel Gonçalves Varela, Luis Francisco Grando, Marvin Renato Emnes ve Manuel Mrouan da Costa Trindade'nin "müşteki" sıfatıyla yer aldığı iddianamede, yabancı futbolculara icra takibi başlattığı öne sürülen 3 sanığın "kamu kurum ve kuruluşlarının aracı olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık", sahte tebligatları yaptığı ileri sürülen iki posta memurunun ise "görevi kötüye kullanma" suçundan cezalandırılmaları isteniyor.

Yorumlar