Trabzonspor-Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda?

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında bu akşam Trabzon'da oynanacak maçın detaylar yavaş yavaş belli oluyor

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor-Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda?

Trabzonspor, uzun zamandır hasret kaldığı Fenerbahçe galibiyetini bu akşam yaşamak istiyor. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmanın biletleri geçtiğimiz perşembe günü tükendi. Toplam 41 bin 461 kapasitesi bulunan Medical Park Stadı’nın güvenlik nedeniyle ayrılan bölümlerinin haricindeki yerleri bordo-mavili taraftarlar dolduracak. İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı karar gereği Fenerbahçe taraftarı tribünde olmayacak.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Trabzonspor'un ilk 11'i şu şekilde:

Uğurcan Çakır, Pereira, Zargo Toure, Hüseyin, Novak, Onazi, Sosa, Abdülkadir, Yusuf Yazıcı, Nwankaeme, Rodallega

Fenerbahçe'nin 11'i şunlar:

bahçe: Harun, Isla, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Eljif Elmas, Andre Ayew, Valbuena, Frey, Slimani

MAÇ SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Medical Park Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak mücadelede hakem Halil Umut Meler düdük çalacak. Karşılaşma beIN SPORTS HD1'den naklen yayınlanacak.

Süper Lig’de haftanın maçında Trabzonspor, Fenerbahçe’yi konuk edecek. Ligin son 4 haftasında 3 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak galibiyete hasret kalan bordo-mavililer, Fenerbahçe karşısında kazanarak hem kötü gidişe “dur” demek hem de moral bulmak istiyor.

Trabzonspor ayrıca Fenerbahçe karşısında 18 maçlık galibiyet özlemini de sonlandırmayı hedefliyor. Fenerbahçe’yi en son 2010-2011 sezonunun 2. haftasında sahasında 3-2’lik sonuçla mağlup eden bordo-mavililer, daha sonra 17’si Süper Lig, biri Türkiye Kupası olmak üzere oynadığı 18 resmi maçın 10’unu kaybetti, 8’inde berabere kaldı.

En son Fenerbahçe galibiyetinde teknik direktör Şenol Güneş’in yardımcılığını yaparak maçta yedek kulübesinde bulunan Ünal Karaman, bu kez Trabzonspor’un başında teknik adam olarak sahaya çıkacak. Karadeniz ekibi, 8 yıl aradan sonra taraftarına Fenerbahçe karşısında 3 puan hediye etmenin mücadelesini verecek. Burak Yılmaz ve Onur Recep Kıvrak’ın daha önce kadro dışı bırakıldığı Trabzonspor’da milli takım kamplarından Kucka ve Hosseini de sakat döndü. Kucka’nın 3-6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanırken, Hosseini’nin dönmesi ise 10 günü bulcak.

Boynundan sakatlık yaşadıktan sonra tedavisi yapılan Onazi takımdaki yerini alabilecek. Onur’un yokluğunda genç kaleci Uğurcan Çakır forma giyecek. Burak Yılmaz’ın olmaması nedeniyle Rodallega tek forvet olarak görev yapacak.

Sezona başladığı teknik direktör Phillip Cocu’nun gönderilmesinin ardından çıkış yakalayan Fenerbahçe, son 3 resmi maçını kaybetmezken, bu sezon ilk defa üst üste 2 müsabakayı kazandı. Cocu’nun ardından görevi devralan yardımcısı Erwin Koeman ile yola devam eden sarı-lacivertliler, haftaya 13 puanla 13. sırada girdi.

Sarı-lacivertlilerde Galatasaray derbisinin ardından ceza alan Jailson ve Roberto Soldado ile sakatlıkları süren Alper Potuk, Şener Özbayraklı, Tolga Ciğerci ve Oğuz Kağan Güçtekin, Trabzonspor karşısında forma giyemeyecek. Fenerbahçe’de ayrıca Volkan Demirel, Carlos Kameni, Nabil Dirar, Aatİf ve Ozan Tufan ise uzun süredir kadro dışı. Bu arada, sakatlık sonrası takımla çalışmalara başlayan Mehmet Ekici ise teknik heyetin görev vermesi halinde zorlu mücadelede oynayabilecek.

Trabzonspor ile Fenerbahçe, tarihlerinde bugün 122. kez karşı karşıya gelecekler. 44 yıllık rekabette, galibiyet sayısında Fenerbahçe’nin 11 farkla üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe, toplam 121 maçtan 48’ini kazandı, bordo-mavili takım ise 37 galibiyet elde etti. Taraflar 36 karşılaşmada eşitliği bozamadı. Trabzonspor’un 130 golüne Fenerbahçe 153 golle yanıt verdi.

Yorumlar