Milli Takım kendi evinde İsveç'e yenildi

Konya'da İsveç'i misafir eden Milli Takım, 1-0 yenilerek gruptan düştü.

Google Haberlere Abone ol
Milli Takım kendi evinde İsveç'e yenildi

Türkiye'nin bu akşam İsveç'le yaptığı UEFA Uluslar B Ligi mücadelesiyle, iki ülke A milli futbol takımları 12. kez karşı karşıya geldi.

Konya'da düzenlenen maçın gülen tarafı misafir takım oldu. İsveç, Milli Takımı'ı 1-0 yendi.

İki ülke milli takımları arasında 6'sı resmi, 5'i özel geride kalan 11 maçta Türkiye 5, İsveç 2 galibiyet alırken, 4 maçta da eşitlik bozulmadı. A Milli Takımımı maç öncesi ilk 11'i belli oldu. Türkiye bu maçlarda 15 gol atarken, kalesinde ise 13 gol gördü. Spor severler karşılaşmanın hangi kanaldan canlı yayınlanacağı ve mücadelenin saat kaçta başlayacağını merak ediyorlardı. Canlı yayın bilgileri açıklandı. Peki Türkiye İsveç milli maçı saat kaçta başlayacak, hangi kanaldan canlı yayınlanacak?

A Milli Futbol Takımı, İsveç ile oynayacağı UEFA Uluslar Ligi mücadelesiyle 565. kez sahaya çıkacak. Milliler, 95 yıllık tarihinde yaptığı 564 müsabakada, biri hükmen olmak üzere 212 galibiyet aldı, 220 kez yenildi. Milliler teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde oynadığı 15 maçta 4 kez kazandı, 6 kez mağlup oldu

A Milli Futbol Takımı, İsveç ile bu akşam Konya'da yapacağı UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup beşinci hafta maçıyla 565. kez sahaya çıkacak. Türk Milli Takımı, 95 yıllık tarihinde 296'sı resmi, 268'i özel 564 maçta, biri hükmen olmak üzere 212 galibiyet aldı, 132 defa berabere kaldı, 220 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, 242'si deplasmanda, 242'si evinde, 80'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten toplam 741 gol attı, kalesinde 818 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne kadar 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 564 karşılaşmanın 484'ünü Avrupalılarla, 31'ini Asyalılarla, 23'ünü Amerikalılarla, 23'ünü Afrikalılarla, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Türkiye İsveç milli maçı bu akşam saat 20:00'da başlayacak. Mücadele TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

MİLLİ TAKIM İLK 11'LER

TÜRKİYE: Sinan Bolat, Mehmet Zeki, Serdar Aziz, Çağlar Söyüncü, Hasan Ali Kaldırım, Okay Yokuşlu, Cengiz Ünder, Mahmut Tekdemir, Yunus Mallı, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun

İSVEÇ: Olsen, Lustig, Lindelöf, Granqvist, Martin Olsson, Augustinsson, Larsson, Albin Ekdal, Berg, Johansson, Claesson

İlk maç 1951'de 

Türkiye ile İsveç tarihlerinde ilk kez 1951 yılında karşı karşıya geldi.

İsveç'te oynanan özel maçta, ay-yıldızlı ekip 50. dakikada Lefter Küçükandonyadis'in penaltı golüyle öne geçse de karşılaşma ev sahibi takımın 3-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı. 

Türkiye ile İsveç, tarihlerinde 11 kez karşılaştı. Türkiye bu maçlarda rakibine 5-2'lik üstünlük kurdu.

İsveç ile oynadığı son üç maçı da kazanan Türkiye, bu eşleşmede bir takımın elde ettiği en uzun galibiyet serisinin sahibi oldu.

Türkiye, İsveç ile iç sahada oynadığı altı maçın dördünü kazandı. İsveç'in Türkiye deplasmanındaki tek galibiyeti Eylül 2001'de gelmişti. Türkiye iç sahada oynadığı son altı maçın üçünü kaybetti. Ay yıldızlılar, bundan önceki 24 iç saha maçında aynı sayıda mağlup olmuştu.

Son beş maçta galip gelemeyen İsveç, ondan önceki dört karşılaşmanın üçünü kazanmıştı. Türkiye'nin attığı son 17 golün 15'i maçların ikinci yarılarında geldi.

Avrupa Uluslar Ligi'nde bu sezon hiç kart görmeyen Belçika ve Hollanda'nın ardından en az kart gören üçüncü takım İsveç.

Bu sezon Avrupa Uluslar Ligi'nde topa en fazla sahip olan dördüncü takım Türkiye. Ancak bu turnuvada %60'ın üzerinde topa sahip olmayı başaran sekiz takım arasında en az şut ve isabetli şut girişiminde bulunan ekip de Türkiye. Türkiye'nin İsveç'e attığı son beş golün üçünde Cenk Tosun'un doğrudan katkısı var.

Yorumlar