Manchester City rövanşı da farklı kazandı

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda 3-2 kazandığı ilk maçın rövanşında Manchester City, Schalke 04'ü 7-0 yendi.

Google Haberlere Abone ol
Manchester City rövanşı da farklı kazandı

Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda 3-2 kazandığı ilk maçın rövanşında Schalke 04'ü 7-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından İngiliz temsilcisi toplamda 10-2'lik skorla çeyrek finale yükselen taraf oldu

Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3-2 kazandığı ilk maçın rövanşında Domenico Tedesco'nun çalıştırdığı Schalke 04'ü 7-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek toplamda 10-3'lük skorla çeyrek finale yükseldi.

Mücadelede gol perdesi 35. dakikada açıldı. Manchester City'nin kazandığı penaltıda topun başına geçen Agüero hata yapmadı ve skoru 1-0'a getirdi.

Bu golden sadece 3 dakika sonra bir kez daha sahne alan Agüero, farkı 2'ye çıkaran golü attı.

Mücadelede 42. dakika oynanırken Manchester City bir gol daha attı. Sane, eski kulübü Schalke 04 ağlarını sarstı.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı.

Dakikalar 57'yi gösterdiğinde sahneye Sterling çıktı ve skoru 4-0'a getirdi. 
Mücadelede 71. dakika oynanırken Manchester City, Bernardo Silva'nın attığı golle farkı 5'e çıkardı.

Bu golden 7 dakika sonra Phil Foden ve 84. dakikada Gabriel Jesus'la iki gol daha buldu ve maçı 7-0 kazandı. Manchester City, bu galibiyetle birlikte toplamda 10-2'lik skorla bir üst tura yükselen taraf oldu.

İLK MAÇTA NELER OLDU?

Manchester City, konuk olduğu Schalke 04 karşısında 18. dakikada Sergio Agüero'nun golüyle 1-0 öne geçti. Schalke 04, biri VAR yardımıyla kazandığı iki penaltı atışını 38. ve 45. dakikalarda Nabil Bentaleb'in gole çevirmesiyle 2-1 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.


Manchester City, ikinci yarının 68. dakikasında Nicolas Otamendi'nin ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmasına rağmen 85. dakikada Leroy Sane, 90. dakikada Raheem Sterling'in fileleri havalandırmasıyla Schalke 04'ü 3-2 mağlup etti. İngiltere temsilcisinde Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan, 90 dakika boyunca sahada kaldı.

GUARDIOLA VE ÖĞRENCİLERİ ALMAN EKİPLERİNE KAYBETMİYOR

Manchester City, Avrupa kupalarında Alman takımlarını kendi evinde ağırladığı 10 maçın sadece birinde mağlup oldu. Söz konusu müsabakalarda 7 galibiyet 2 beraberlik alan Manchester City son yenilgisini 2013-14 sezonunda 3-1'lik skorla Bayern Münih karşısında elde etmişti.

Yorumlar