Konyaspor-Trabzonspor maç özeti

'Karadeniz Fırtınası' Trabzonspor, Atiker Konyaspor'a misafir olduğu maçta bir puan alabildi. Takımlar 2-2 berabere kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Konyaspor-Trabzonspor maç özeti

Süper Lig'de üst sıralar için iddiasını sürdürmek isteyen Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Atiker Konyaspor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. İki şutu direkten dönen Trabzonspor bu sonuçla zirve yarışında yara aldı ve haftayı 57 puanla kapadı. Konyaspor ise puanını 42'ye yükseltti.

Trabzonspor maça hızlı başladı: 8. dakikada Yusuf Yazıcı'nın ortasında Nwakaeme karambolde topu önünde buldu ve Novak'a çıkardı. Novak'ın şutu doğrudan dışarı çıktı ancak hakemin ofsayt bayrağı kalktı.

Konuk ekip 11. dakikada 1-0 öne geçti: Yusuf Yazıcı'nın kullandığı köşe vuruşunu arka direğe indiren Hüseyin Türkmen, Rodallega'yı buldu. Rodallega'nın düzgün vuruşuyla top ağlarla buluştu. Trabzonspor, bu sezon deplasmandaki en erken golüne imza attı.

Golden sonra da etkili ataklarına devam eden Trabzonspor 15. dakikada gole yaklaştı: Konyaspor savunmasının hatasından faydalanan Nwakaeme, çok sert vurdu ancak kaleci Serkan'ı geçemedi.

Konyaspor çabuk cevap verdi! 17. dakikada Nwakaeme'nin çıkarken kaybettiği topu önünde bulan Jonsson, çok düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve kaleci Uğurcan'ı hareketsiz bıraktı. Konyaspor beraberliği yakaladı.

22. dakikada Trabzonspor direğe takıldı: Yusuf Yazıcı'nın mükemmel ortasına Rodallega iyi vurdu ancak top direkten oyun alanına geri döndü.

Konuk ekip 27. dakikada yine organize geldi: Abdülkadir Ömür ile Sosa arasındaki ver-kaçın ardından top Kamil Ahmet'te kaldı. Kamil Ahmet'in ceza sahasına pasına Sosa hareketlenmedi ve topun kontrolü Konyaspor'a geçti.

Konyaspor 30. dakikada tehlikeli geldi: Hızlı hücumu iyi değerlendiren Konyaspor'da Skubic, ceza sahasının dışından, çok uzaklardan sert vurdu ancak Uğurcan parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

Mücadelede dakikalar 41'i gösterdiğinde Trabzonspor bir kez daha gole çok yaklaştı! Jose Sosa, topa çok sert ve düzgün vurdu ancak Serkan Kırıntılı parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

44. dakika oynanırken Konyaspor öne geçti! Skubic, sağ kanattan topu mükemmel taşıdı. Skubic'in pasıyla ceza yayı üstünde topla buluşan Fofana, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

İlk yarı, Konyaspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Ev sahibi ekip ikinci yarıya hızlı başlayan taraf oldu. 52. dakikada Konyaspor gole çok yaklaştı! Milosevic'in müthiş pasında ceza sahasına giren Ferhat sert vurdu ancak top savunmaya çarptı ve dışarı çıktı.

66. dakika oynanırken Trabzonspor beraberliğe yaklaştı! Kamil Ahmet'in sağ kanattan yaptığı ortaya Rodallega çok iyi yükseldi ancak top az farkla dışarı çıktı.

70. dakika oynanırken bordo-mavililer bir kez daha direğe takıldı: Ekuban, takımını beraberliğe taşımaya çok yaklaştı ancak direğe takıldı. Trabzonspor'da bu sezon direkten dönen top sayısı 25'e yükseldi.

76. dakika oynanırken Trabzonspor'un atağında Nwakaeme'nin şutu, savunmada yerde kalan bir oyuncuya çarptı. Trabzonsporlu futbolcular itirazlarda bulundu. Hakem Halis Özkahya VAR incelemesi sonrasında beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Jose Sosa hata yapmadı ve skoru 2-2'ye getirdi.

Son dakikalara girilirken galibiyet arayan Trabzonspor 83. dakikada gole çok yaklaştı: Nwakaeme, ceza sahası dışından çok sert vurdu ancak Serkan son anda tokatladı.

Konyaspor'un 90+4'te penaltı beklediği pozisyonda hakim Halis Özkahya devam kararı verdi. Aykut Kocaman kameralara bakarak adeta isyan etti. Futbolcular, Halis Özkahya'ya yoğun itirazlarda bulundu.

Maçın kalan dakikalarında gol olmayınca Konyaspor ile Trabzonspor sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Yorumlar