İstanbul'da futbol haftası, iki büyük derbi aynı hafta

Hafta sonunda lider Başakşehir, Beşiktaş’a konuk olacak. Zirvenin en yakın takipçisi Galatasaray ise ezeli rakibi Fenerbahçe ile Kadıköy’de karşılaşacak.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da futbol haftası, iki büyük derbi aynı hafta

İstanbul'da bu hafta sonu iki büyük derbi maçı var. Başakşehir Beşiktaşı ağırlarken; Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı ağırlıyor.

Lider Başakşehir'in Beşiktaş'a konuk olacağı haftada Galatasaray ise 20 yıldız kazanamadığı Fenerbahçe deplasmanına gidecek! Turuncu-lacivertliler 6 puanlık farkı korumak isterken Galatasaray ise iddiasını sürdürmenin peşinde.

Galatasaray, 20 yıldır kazanamadığı Şükrü Saracoğlu’nda Fenerbahçe’yi yener, Beşiktaş da Başakşehir’i mağlup ederse, fark 3’e düşecek ve Aslan şampiyonluk yarışında ipleri eline alacak. Bir diğer senaryo ise bunun tam tersi… Sarı-Kırmızılılar, Kadıköy'de kaybeder, Başakşehir, Beşiktaş deplasmanında kazanırsa fark ligin bitimine 6 hafta kala 9’a çıkacak ve turuncu-lacivertliler şampiyonluk şarkılarını söylemeye başlayacak.

Galatasaray, Fenerbahçe’ye kaybeder ve Beşiktaş, Başakşehir’i yenerse Cim Bom, ümitlerini son haftalara taşıyacak. Bu senaryoda şampiyonluk potasına Beşiktaş da girecek. Siyah-Beyazlılar, şampiyonluk olmasa bile bu durumda Şampiyonlar Ligi için iddialı bir konuma gelecek. Fenerbahçe, kaybederse alt sıralarda kalacak, kazanması halinde de ilk 5 umudunu sürdürecek. İki mücadele berabere biterse zirvede bir değişim gerçekleşmeyecek.

Yorumlar