Cimbom Bursa'da ağır yara aldı

Galatasaray bu akşam konuk olduğu Bursaspor ile berabere kalarak lig yarışında bir yara daha aldı. Sakatlık sorunları bulunan Galatasaray, ev sahibi takım ile berabere kalarak bir puana razı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Cimbom Bursa'da ağır yara aldı

Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta açılış karşılaşmasında Galatasaray ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Hafta içinde Schalke 04 ile Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacak olan Galatasaray, ilk 45 dakikada 3 oyuncusunun sakatlandığı maçta sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

İki takımın da düşük tempoda başladığı mücadelede gole yaklaşan ilk taraf 14. dakikada Galatasaray oldu: Orta sahada topla buluşan Badou Ndiaye şık bir vücut çalımıyla iki Bursasporlu oyuncudan sıyrıldı ve sol kanattan bindirme yapan Ömer Bayram'a ara pası verdi. Sol kanattan topla buluşan Ömer Bayram korner bayrağına yakın noktadan ortasını yaptı ancak top kaleci Okan Koçuk'ta kaldı.

Dakikalar 15'i gösterdiğinde Sofiane Feghouli'nin geçirdiği sakatlık nedeniyle oyun bir süre durdu. Cezayirli yıldız saha kenarına gelirken oyuna döndü ve bir süre kendini denedi.

20. dakika oynanırken sakatlık geçiren Serdar Aziz kendini yere bıraktı ve Fatih Terim ilk zorunlu değişikliğini yaptı. Serdar oyundan alınırken yerine Maicon dahil oldu.

Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra bu kez Feghouli kendini yere bıraktı. 15. dakikada sakatlanan Sofiane Feghouli karşılaşmaya devam edemedi ve yerine Eren Derdiyok oyuna girdi.

Dakikalar 34'ü gösterdiğinde Galatasaray bir kez daha gole yaklaştı: Savunmadan seken topu takip eden Ömer Bayram sol ayağıyla gelişine sert bir şut çekti ve top az farkla dışarı çıktı.

Galatasaray'da ceza sahasının önünde topla buluşan Fernando, 41. dakikada sakatlık geçirdi ve topu taca bıraktı. Sarı-kırmızılılar 3. ve son oyuncu değişiklini de zorunlu olarak kullandı. Sakatlanan Fernando oyuna devam edemedi ve yerine Selçuk İnan oyuna girdi.

Bursaspor, 44. dakikada mücadeledeki en net gol pozisyonunu yakaladı: Sağ taraftan kullanılan kornerde Yusuf Erdoğan ön direğe yaptığı ortayı Aurelien Chedjou kafa vuruşunu yaptı ve kaleye giden topu arka direkte bulunan Mariano son anda çizgiden çıkardı.

Galatasaray bu pozisoyndan kısa süre sonra gole yaklaştı: Sağ kanattan ceza alanı çizgisine yakın bir yerden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Younes Belhanda ile Sinan Gümüş paslaşarak kullandı. Sinan Gümüş ceza sahası dışı çaprazdan kaleyi görür görmez yerden sert bir vuruş yaptı fakat kaleci Okan Koçuk topun sahibi oldu.

Maçın ilk 45 dakikasında gol sesi çıkmadı.

Mücadelenin ikinci yarısı düşük tempoda geçerken iki takım da karşılıklı pas hataları yaptı. Mücadelenin son 30 dakikası ise oldukça yüksek tempoda geçti.

Bursaspor 50. dakikada ani gelişen kontraatağında Burak Kapacak ceza alanı içine koşu yapan Diafra Sakho'ya ara pası verdi. Diafra Sakho'dan önce Ozan Kabak müdahale etti ve topu kornere attı.

Galatasaray, 57. dakikada gole yaklaşan taraf oldu: Sağ taraftan Younes Belhanda Sinan Gümüş ile verkaça girdi ve sırırdan yaptığı orta kaleci Okan Koçuk'a çarpıp Ömer Bayram'ın önünde kaldı. Boş kalan kaleye iyi bir vuruş yapamayan Ömer Bayram'ın şutu auta gitti.

BURSASPOR, OFSAYTA TAKILDI

Dakikalar 59'u gösterdiğinde Bursaspor öne geçti ancak gol, ofsayt gerekçesiyle sayılmadı: Tunay Torun'un ortasında Stephane Badji'nin indirdiği topu Diafra Sakho kontrol edip golü attı fakat karşılaşmanın yan hakeminin uyarısıyla Ali Palabıyık ofsayt kararı verdi ve gol geçerlilik kazanmadı. Ali Palabıyık bu pozisyon sonrasında VAR'dan da gelen onayla oyunu 0-0 olarak devam ettirdi.

ÖNCE KAÇIRDI SONRA ATTI

Bursaspor, 61. dakikada penaltı kazandı: Galatasaray'ı eksik yakalayan Bursaspor'da Allano Lima topla ceza sahasına girdi. Lima, Ozan Kabak'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Ali Palabıyık beyaz noktayı gösterdi. 63. dakikada topun başına geçen Aytaç'ın vuruşunda Muslera topu çıkardı ancak top yeniden Aytaç'ın önünde kaldı. Aytaç yaptığı ikinci vuruşta skoru 1-0'a getiren golü attı.

71. dakikada Bursaspor Diafra Sakho ile 2. gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde Ozan Kabak ile ikili mücadelesinde ayakta kalan Diafra Sakho uygun pozisyonda şutunu çekti fakat top farklı bir biçimde auta çıktı.

GALATASARAY BERABERLİĞİ YAKALADI

Galatasaray, 77. dakikada Eren Derdiyok ile beraberliği yakaladı. Sağ kanattan topla ilerleyen Younes Belhanda ön direğe koşu yapan Eren Derdiyok'a ortasını yaptı ve Eren Derdiyok yaptığı kafa vuruşu ile maça dengeyi getirdi.

Golden sonra moral bulan ve rakip kale önünde baskı kuran Galatasaray, 79. dakikada gole yaklaştı: Garry Rodrigues kaleyi karşıdan gören bir noktadan yerden sert bir vuruş yaptı ancak top az farkla dışarı çıktı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca iki takım da 1'er puana razı oldu. Galatasaray bu sonucun ardından puanını 19'a yükseltirken Bursaspor haftayı 9 puanla kapadı. Galatasaray çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde Schalke 04'ü konuk edecek.

Yorumlar