Başakşehir kar boran demeden 3 puanı aldı

İstanbul'da kar ve fırtına nedeniyle bir kez ertelenen Başakşehir-Bursaspor maçı 24 Şubat 2019 Pazar akşamı oynandı. Maç, Başakşehir'in 3-0 galibiyetiyle neticelendi.

Google Haberlere Abone ol
Başakşehir kar boran demeden 3 puanı aldı

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında lider Medipol Başakşehir, sahasında Bursaspor'u 3-0 yendi ve en yakın takipçisi Galatasaray ile arasındaki 6 puanlık farkı korudu. 

Turuncu-lacivertli ekip, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda konuk ettiği Bursaspor'u Marcio Mossoro, Edin Visca ve Demba Ba'nın golleriyle 3-0 mağlup etti.

Bu sonuçla puanını 51'e yükselten lider Medipol Başakşehir, en yakın takipçisi Galatasaray'ın 6 puan önünde yer aldı. Bursaspor ise 24 puan ve averajla 16. sıraya geriledi. 

Kar yağışı nedeniyle saha çizgilerinin zor görülmesi üzerine hakem Halis Özkahya, karşılaşmayı 21. dakikada durdurdu. 

Görevliler tarafından saha çizgilerinin küreklerle belirginleştirilmesinin ardından oyun kaldığı yerden devam etti. 

Medipol Başakşehir ile Bursaspor arasında oynanan mücadelede Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, ofsayt kararlarında devre dışında kaldı. 

Kar yağışı nedeniyle saha zemininin karla kaplı olması ve saha çizgilerinin net olmaması gerekçesiyle VAR'ın ofsayt kararlarında devreye giremediği belirtildi. 

VAR'ın penaltı ve kırmızı kart kararlarında ise aktif olduğu kaydedildi. 

YENİLMEZLİK SERİSİ 9'A ÇIKTI

Lider Medipol Başakşehir, Bursaspor galibiyetiyle Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 9 maça yükseltti. 

Söz konusu 9 maçta 6 galibiyet elde eden turuncu-lacivertli takım, son yenilgisini 1 Aralık 2018'de sahasında Demir Grup Sivasspor'a 1-0 kaybederek yaşamıştı.

MAÇIN ARDINDAN YAPILAN YORUMLAR

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında konuk olduğu Medipol Başakşehir'e 3-0 yenilen Bursaspor'da teknik direktör Samet Aybaba, çok basit goller yediklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Samet Aybaba, "Bu kadar yetenekli, bireysel özellikleri değişik, lider bir takıma karşı oynuyorsanız bu kadar basit gol yemeyeceksiniz." dedi.

Hafta içinde bu maça iyi hazırlandıklarını belirten Aybaba, şöyle konuştu:

"Hafta içinde çalışmalarımızı yaptık ama bazen istedikleriniz olmuyor. Kalenizde basit goller yerseniz, girdiğiniz 6-7 net pozisyonu atamazsanız, takım coşkusunda düşüş oluyor ve ortaya da böyle bir sonuç çıkıyor. En büyük sorunlarımızdan biri çok pozisyona girip atamamamız, savunmada da doğru pozisyon alamamamız. Artık zor fikstürden çıktık, önümüzde daha kolay maçlarımız var. Bütün şehir kenetleneceğiz. Hesaplaşmamız gerekiyorsa da sezon sonunda oturup bu hesaplaşmayı yapacağız."  

ABDULLAH AVCI:

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında konuk ettiği Bursaspor'u 3-0 yenen Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, hava şartlarına rağmen net bir skorla galibiyet almalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Abdullah Avcı, ilk olarak hava şartları nedeniyle dün tatil edilen maç sonrasında yapılan eleştirilerle ilgili, "Malum hava şartları, zeminden çok iki gündür oynanacak mı, oynanmayacak mı, oynamak istemiyorlar mı gibi bir sürü senaryonun çizildiği bir ortam vardı. İki gündür burada 50-60 kişilik personel, idareciler de dahil çalışıyor, öncelikle onlara teşekkür ederim, yaptıkları fedakarca çalışmalardan dolayı. Biz içeride sıcak odada otururken onlar bu çalışmaları yapıyordu." ifadelerini kullandı.  

"Sahadan çok hava şartları, birçok senaryonun ortaya çıkabileceği bir oyundu." diyen Avcı, şöyle konuştu:

"Ligin en yaşlı takımı ile en genç takımı oynadı. Rakip fiziksel teması seven, ikili mücadeleyi en fazla kazanan takım. Başakşehir bu pas oyununu oynayabilecek mi, santrforsuz oyun gibi birçok şeyin konuşulduğu ortamda bugün sahada ne gerekiyorsa onu yaptık. Genç bir takıma karşı koşu mesafemiz fazla, net bir skor, bu hava şartlarında alabilmek çok önemli. Oyuncularım her şeyden önce konsantrasyonu yüksek, şartlar ne gerektiriyorsa onu oynayabilen ve rakibinden çok daha fazlasını isteyen takımdı. Net galibiyet aldılar, oyuncularımı tebrik ediyorum. Bursaspor, Türk futbolunun önemli takımlarından biri, onların yaşadığı şampiyonluğu biz de örnek alarak yaşamak istiyoruz. Bursaspor'a bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum." 

Yorumlar