Başakşehir, Antalya maçı tartışmaların gölgesinde kaldı

Başakşehir'in Antalyaspor karşısında kazandığı maçtan sonra tartışmalar büyüdü. Hakem Mete Kalkavan'ın verdiği tartışmalı kararları sonrası spor camiası karıştı.

Google Haberlere Abone ol
Başakşehir, Antalya maçı tartışmaların gölgesinde kaldı

Süper Lig’te dün akşam oynanan ve 1-0 Başakşehir'İn üstülüğüyle sona eren Antalyaspor – Başakşehir maçına hakem Mete Kalkavan damga vurdu. Başakşehir lehine bir çok pozisyonda düdük çalan Kalkavan’a hem Antalyaspor cephesinden hem de kamuoyundan büyük tepki geldi. Spor yorumcularına göre Başakşehir maçı 9 kişi tamamlaması gerekirken Antalyaspor’un da muhtemel bir penaltı pozisyonunun VAR’da incelenmemesi bardağı taşırdı.

Başakşehirli Emre Belözoğlu’nun Antalyasporlu oyuncuya dirsek atması sonrasında kart görmemesi de tepkileri artırdı. Öyle ki Hakem Mete Kalkavan bir pozisyon sonrasında taç atışını Başakşehir'e verdi ancak Başakşehirli futbolcu Arda Turan, topun kendisinden çıktığını söyledi. Buna rağmen Kalkavan kararını değiştirmeyince Arda Turan topu doğrudan auta göndermek zorunda kaldı.

“BİZE MÜSAADE ETMEYECEKLERİNİ BİLİYORDUK”

Antalyasporlu futbolcu Yekta Kurtuluş ise hakem Mete Kalkavan ile ilgili olarak “Kazanmak istiyorduk ama bize müsaade etmeyeceklerini biliyorduk. Doukara'nın pozisyonunda VAR'a bile gidilmedi. VAR tek taraf için çalışacaksa kaldırsınlar ya da başka sistem getirsinler” ifadelerini kullandı. Yayıncı kuruluş beIN Sports yorumcusu Mehmet Demirkol da hakem ile ilgili eleştirilerde bulundu. Demirkol, “Yekta'nın şikayet ettiği hakemlik tarzı sadece pozisyonlarla anlaşılacak bir şey değil. Maç boyunca. Ben de Yekta'yla aynı fikirdeyim. Çok fazla Antalya aleyhine hata yapıldı” dedi.

"REZALET BİR MAÇ YÖNETTİN"

Spor yorumcusu Sinan Engin de Beyaz TV canlı yayınında “Bu akşam en az 4-5 tane VAR'lık pozisyonu vardı. Tendona yapılan hareket penaltıydı.  VAR çağıracak. Bana göre cuma günü Adem Büyük'ü atan pozisyonun biraz yumuşağı gibiydi. Mete Kalkavan rezalet bir maç yönettin” diyerek hakeme tepki gösterdi.

"GÖRDÜĞÜM EN ART NİYETLİ HAKEM"

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, "Maçın kahramanı Mete Kalkavan. İki yıllık başkanlık döneminde gördüğüm en art niyetli hakem yönetimiydi" dedi.

Öztürk, şöyle konuştu: "VAR sisteminden sonra bunun yeni türevleri çıktı. Bunlar eskiden direk yapılıyordu, izliyordunuz. Şimdi VAR diye bir sistem var, hoş geldi, iyi geldi. Kullanın o zaman. Tek tek pozisyonlara baktığınızda olan vardır, olmayan vardır. Penaltıdır, değildir. Bunlara girmeyeceğim ama bu sistem kullanılmalı. Ya da siz takımlara bu hakkı verin, kulübeden itiraz hakkı olsun. VAR'a gidilme hakkı olsun. Çünkü, eğer oradaki hakem VAR'a gitmiyorsa, eğer o odadaki insanlar uyarmıyorsa... Baktığınızda en az iki pozisyon var böyle maçın gazıyla, karar verilmiş, geri alınabilecek. Nazım'ın sarı kart pozisyonu komedi. Bir oyuncu hakemin hatalı verdiğin karara şöyle bir elini kaldıramayacak mı? Arda Turan, 'Taç benden çıktı' diyor, buna rağmen sen bu kararı geri alamıyorsan o zaman senin ya kendinle ilgili bir ego problemin var ya da art niyetlisin. Benim işim burada tek tek pozisyonları değerlendirmek değil. Burada bir ince doğrama işlemi yapıldı. Benim başkanlık sürecimde de bir hakem tarafından yapılmış en temiz işlem oldu. Kamuoyu zaten değerlendirecektir ama maçın özetleriyle değil."

RUSYA MİLLİ TAKIMI TENİK DİREKTÖRÜ: HAKEM İLGİNÇ

Başkan Öztürk, hakemin görevinin maçı en adil ve doğru şekilde yönetmek olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Bir itiraz varsa, stadyumda herkes ayağa kalkıyorsa, VAR'a en azından kibarlık olarak git. Millet de 'Gerçekten gitti' desin. Buraya gelen insanların hepsinde hakemle ilgili bir art niyet döngüsü oluştu. Yanımda Rusya Milli Takımı'nın teknik direktörü vardı. Bana 'hakem ilginç' dedi. Ben de 'Bayağı ilginç' dedim. Sağolsun Mete Bey, çok temiz bir işlem yaptı. Antalyaspor camiası da ben de buraya gelen taraftar da Mete Kalkavan'ın ismini unutmaz. Kendi sahamızda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama burada art niyetli bir yönetim vardı. Bunun nedenini de araştırmak lazım. Maçtan önce Başakşehir camiası tarafından bu açıklama yapıldı. Biz de yaptık daha önce, başka takımlar da yaptı. İki hafta önce Fenerbahçe Kulübü yaptı. Benim de Kulüpler Birliğinden bir talebim var. Bir açıklama daha istiyorum. Kulüpler açıklama yapıyor ama her şey olduğu gibi devam ediyor. O zaman hiç başka açıklama yapılmasın ya da Kulüpler Birliği olarak aramızda anlaşalım. 'Hakemlerle ilgili açıklama yapmayacağız.' diyelim. Bırakın herkes hakkını arasın. Hak eden kazansın. Bizim de içimiz rahat etsin, onların da içi rahat etsin. Elinden geleni herkes yapsın ama bugün kesinlikle benim içime sinmedi ve Mete Kalkavan ismi Antalyaspor camiası tarafından unutulmaz bundan sonra."

Yorumlar