Fransızlar emeklilikte daha avantajlı

- Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı tarafından yayınlanan rapor Fransız vatandaşlarının, diğer üye ülkelere göre daha erken emekliye ayrıldığı ve daha uzun süre emeklilik hakkından yararlandığını ortaya koydu

Google Haberlere Abone ol
Fransızlar emeklilikte daha avantajlı

PARİS (AA) - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından yayınlanan raporda, Fransız vatandaşlarının, diğer üye ülkelere göre daha erken emekliye ayrıldığı ve daha uzun süre emeklilik hakkından yararlandığı belirtildi.

OECD tarafından üye ülkeler hakkında iki yılda bir yapılan emeklilik genel görünüm raporunun Fransa ile ilgili bölümü yayınlandı.

Raporda Fransız vatandaşlarının diğer ülkelere göre daha erken emekliye ayrıldıkları ve emekli olarak kaldıkları sürenin OECD ortalamasının üzerinde olduğu kaydedildi.

Buna göre OECD üyesi 35 ülkede ortalama emekliye ayrılma yaşı 64,4 iken, Fransa'da bu rakam 60,2 olarak hesaplandı.

Rapora göre Fransız vatandaşlarının emekli kaldıkları süre ortalama 25,6 yıl olarak hesaplanırken, OECD ortalamasının 20,3 olduğu tespit edildi.

Fransız emeklilik ve prim ödeme sisteminin diğer üye ülkelere göre daha avantajlı olduğu kaydedilen raporda, emekli aylığı ücretlerinin de OECD ortalamasına göre fazla olduğu ortaya konuldu.

Türkiye'nin de kurucu üyeleri arasında yer aldığı OECD, ekonomik büyüme, mali istikrar, ticaret ve yatırım, teknoloji, yenilik, girişimcilik ve kalkınma alanlarında iş birliği yoluyla refahın sağlanması ve yoksullukla mücadele konularında hükümetlere tavsiyelerde bulunmak amacıyla 1961'de kuruldu.

Yorumlar