Fransız otomotiv devinden Türkiye'de üretim sinyali

Grubun Türkiye stratejisi ve Türkiye otomotiv pazarı hakkında da önemli açıklamalarda bulunan PSA Türkiye Genel Müdürü Olivier Cornuaille, diğer fabrikalarında kapasitenin dolması nedeniyle üretimlerinin bir kısmının Türkiye'de yapılabileceğini kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Otomotiv devinden Türkiye'de üretim sinyali

Citroen’in de aralarında bulunduğu Peugeot ve Opel gibi markaları bünyesinde bulunduran PSA Türkiye Genel Müdürü Olivier Cornuaille yıl sonu değerlendirme toplantısında 2019’a ilişkin bazı veriler paylaştı.

PSA Türkiye Genel Müdürü Olivier Cornuaille, grubun Türkiye stratejisi ve Türkiye otomotiv pazarı hakkında da önemli açıklamalarda bulunurken Citroen’in 2019 yılında daralan Türkiye otomotiv pazarında satışlarını bir önceki sene ile aynı seviyede tutarak pazar payını yüzde 2.5’a çıkarttığını ve markalar sıralamasında iki basamak yükseldiğini söyledi.

2020 yılı için beklentilerinin de olumlu olduğunu aktaran Cornuaille, yılın ilk yarısında geçen yıla göre 2 kat daha fazla satış yapmayı hedeflediklerini belirtti.

ORTAK ÜRETİM YAPILABİLİR

PSA ile Fiat Chrysler’ın birleşmesine de değinen Olivier Cornuaille, bu durumun Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Habertürk'te yer alan habere göre; PSA’nın tüm fabrikalarında kapasitenin dolu olduğunu ve bu nedenle Fransız şirketin Türkiye’de üretimi değerlendirebileceğini söyledi. Cornuaille, “Birleşme ile 3 milyon araç ortak platformda üretilebilir. Bu noktada Tofaş’ın Bursa fabrikası çok önemli. Tofaş çok iyi bir şirket ve iyi bir üretim merkezi. Evlilikten sonra yeni fırsatlar gündeme gelecektir” ifadelerini kullandı.

"YERLİ OTOMOBİL ÇOK GÜZEL BİR PROJE"

Peuget 208 ve Opel Corsa'nın yıl içinde Türkiye'de satılmaya başlayacağını kaydeden Cornuaille, bu araçların elektrikli versiyonlarının Türkiye'ye gelmeyeceğinin altını çizerken yerli otomobil ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu. Cornuaille, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan yerli otomobil için "çok güzel bir proje olmuş, muhteşem bir enerji veriyor bize" değerlendirmesinde bulundu. 

Yorumlar