Fransa'da hükümet krizi, başbakan istifa etti

Koronavirüs ile mücadelesinde pasif kalan, Libya çıkmazıyla karşı karşıya kalan Fransa'da hükümet krizi çıktı. Başbakan istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da hükümet krizi, başbakan istifa etti

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada Fransa Başbakanı Edouard Philippe'in görevinden istifa ettiği duyuruldu. Philippe'in istifasının ardından Başbakanlık görevine Jean Castex atandı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Bugün, Edouard Philippe istifasını Cumhurbaşkanına sundu. Cumhurbaşkanı da bu istifayı kabul etti” denildi. Fransa’da önümüzdeki günlerde hükümet değişikliği bekleniyor. Philippe ve kabine üyeleri, yeni bir hükümet atanana kadar görevlerine devam edecek.

Geçtiğimiz haftalarda Fransa'da yapılan yerel seçimlerde Macron'un partisi büyük hezimet yaşamış ve ardından Macron ekibinde bir değişikliğe gideceğini söylemişti.

Fransa'da Edouard Philippe'in istifasının ardından Başbakanlık görevine Jean Castex atandı. Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, koruyucu ekipman bulmakta zorlanan sağlıkçılar için halktan maskelerini hastanelere vermeleri talebinde bulundu.

Avrupa'nın koronavirüs ölümlerinde ilk 3'e giren Fransa'da Başbakan Philippe, salgının ülkede yol açtığı krizin bir süre devam edeceğini ve durumun hızlı şekilde düzelmeyeceğini belirtmişti. Halk, koronavirüse karşı tedbir alma işini abartarak hastaneleri yağmalamaya çalışmıştı. Panik halindeki insanlar, hastane depolarında sağlık personeli için ayrılan maskeler çalınırken duvarlarda asılı olan dezenfektanları sökerek sağlıkçıları tehlikeye attığı vurgulanmıştı.

Ülkede maske krizi yaşanmış İçişleri Bakanı Christophe Castaner, koruyucu ekipman bulmakta zorlanan sağlıkçılar için halktan maskelerini hastanelere vermeleri talebinde bulundu.

Fransa'nın başkenti Paris'te Pitié-Salpêtrière Hastanesi'nde doktor ve sağlık personellerine koruyucu kıyafet olarak çöp torbası dağıtıldı. Bir sağlık çalışanının, çöp torbasının nasıl giyileceğini anlattığı video sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı. Video üzerinden hükümete tepki yağdı. 

SAKARYA'DAKİ PATLAMADAN GÖRÜNTÜLER

 

Yorumlar