Fransa Cumhurbaşkanı adayı Macron Londra'da

- Macron İngiltere Başbakanı May ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Fransa Cumhurbaşkanı adayı Macron Londra'da

LONDRA (AA) - Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin güçlü adaylarından Emmanuel Macron, İngiltere'nin başkenti Londra'yı ziyareti çerçevesinde İngiltere Başbakanı Theresa May ile bir araya geldi.

May'in Başbakanlıkta ev sahipliği yaptığı görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan Macron, May ile özellikle Brexit'e ilişkin gelişmeleri ele aldıklarını ve bu bağlamda İngiltere'de yerleşik Fransızların geleceği, Brexit'in ardından İngiltere-Fransa arasındaki savunma işbirliği ve terörle mücadele konularını görüştüklerini aktardı.

İki ülke arasındaki sınır kontrolleri ile göç alanlarındaki işbirliğinin önemini vurgulayan Macron, cumhurbaşkanlığı görevine seçilmesi halinde bu işbirliklerinin yenilenebileceğinin sinyalini verdi. Sınır kontrollerine ilişkin "Bazı konularda İngiltere'nin katkıları gözden geçirilmeli." diyen Macron ayrıca AB'den ayrıldıktan sonra İngiltere'ye öncelikli bir muamele gösterilmemesi gerektiğini söyledi.

Macron, "Brexit, İngiltere'nin, Avrupa'nın geri kalanıyla olan ilişkisini en iyi hale getirme gibi bir yolu açamaz. Çıkış, çıkıştır. Özellikle de AB'ye herhangi bir bütçe katkı yapılmadan, ortak pazara erişim olmaz. Yasalara uygun olmayan avantajların sağlanmayacağı konusunda kararlıyım." diye konuştu.

Bağımsız aday Macron, İngiltere ziyaretinde, Londra'da yürüttüğü seçim kampanyası çerçevesinde İngiltere'de yerleşik Fransız seçmenle bir araya gelecek.

Yaklaşık 300 bin Fransa vatandaşının yaşandığının düşünüldüğü Londra, seçim kampanyası yürüten Fransız siyasilerin yurtdışında önemli gördüğü bölgeler arasında yer alıyor.

Yorumlar