Formula 1 Türkiye Grand Prix yarışları başladı

Dokuz yıl aradan sonra yeniden Türkiye'de yapılan Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'si start aldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da Formula 1 heyecanı

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14. ayağı Türkiye Grand Prix'si saat 13.10'da başladı ve S Sport'tan şifresiz yayınlanıyor. 5.3 kilometrelik Intercity İstanbul Park Pisti'nde düzenlenen 58 turluk yarışta Racing Point'in Kanadalı pilotu Lance Stroll ilk sırada start aldı.

Dokuz sene sonra Türkiye'ye geri dönen ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 5,3 kilometrelik Intercity İstanbul Park pistinde koşulan Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'si start aldı.

Racing Point'in Kanadalı pilotu Lance Stroll, 1:47.765'lik derecesiyle kariyerinin ilk pole pozisyonunu almayı başardı. İkinci sırada Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen 1:48.055'lik derecesiyle yer alırken, Racing Point'in bir diğer pilotu Meksikalı Sergio Perez ise 1:49.321'lik derecesiyle 3'üncü oldu. Lance Stroll ayrıca 1997'de Jacques Villeneuve'den sonra pole pozisyonu kazanan ilk Kanadalı pilot unvanını elde etti.

İstanbul'da şampiyonluğunu ilan etmesi beklenen Mercedes pilotu Lewis Hamilton ise 4.6 saniye farkla 6. oldu. Türkiye Grand Prix'sinin startı bugün 13.10'da verildi.

İSTANBUL'DA İLK 10

1 - Lance Stroll (Racing Point)

2 - Max Verstappen (Red Bull)

3 - Sergio Perez (Racing Point)

4 - Alex Albon (Red Bull)

5 - Daniel Ricciardo (Renault)

6 - Lewis Hamilton (Mercedes)

7 - Esteban Ocon (Renault)

8 - Kimi Raikkonen (Alfa Romeo)

9 - Valtteri Bottas (Mercedes)

10 - Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)

YARIŞ DIŞI KALAN İLK İSİM GIOVINAZZI

Türkiye'de yaşanan büyük heyecanda yarışa veda eden ilk pilot Giovinazzi oldu. Alfa Romeo pilotu yaşadığı arıza nedeniyle aracını kenara çekti ve yarışı bıraktı.

İLK TURDA 2 PİLOT SPİN ATTI

Formula 1'de Türkiye Grand Prix'si müthiş bir heyecanla başladı. İlk turda Mercedes pilotu Valtteri Bottas ile Renault takımında Esteban Ocon spin attı. Ancak iki pilot da hasar almadan yarışa devam etti.

YARIŞ ÖNCESİ IRKÇILIĞA HAYIR MESAJI

Yarış öncesi pilotlar, ABD'de polis şiddeti sonrası hayatını kaybeden George Floyd'u andı ve ırkçılığa hayır mesajı verdi.

Yorumlar