Fitoterapi Eğitimine Rekor Katılım

‘Fitoterapi Biliminin’ önemi konusunda sağlık profesyonellerini bilinçlendirmeyi misyon edinen Alchemlife, 19-20 Eylül 2020 tarihinde WinAlly ve Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi işbirliğiyle düzenlediği online fitoterapi eğitimle, en yüksek hekim katılımlı toplantısını gerçekleştirdi

Google Haberlere Abone ol
Fitoterapi Eğitimine Rekor Katılım

Bitkilerin modern tıp ve tedavideki yerini bilimsel olarak araştıran ‘Fitoterapi Biliminin’ önemi konusunda sağlık profesyonellerini bilinçlendirmeyi misyon edinen Alchemlife, 19-20 Eylül 2020 tarihinde WinAlly ve Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi işbirliğiyle düzenlediği online fitoterapi eğitimle, 2020 yılının en yüksek hekim katılımlı toplantısını gerçekleştirdi.

WinAlly işbirliğiyle Türkiye’nin dört bir yanındaki hekimlere duyurunun ulaştırıldığı, Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından resmi onaylı “Fitoterapi Eğitimi”ne, özellikle bu alanda detaylı bilgi sahibi olmak isteyen hekimler yoğun ilgi gösterdi.

AlchemLife Türkiye Pazarlama Direktörü Esra Güleryüz moderatörlüğünde düzenlenen ve iki gün süren eğitimde, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada Bilimsel Fitoterapi hakkında değerli bilgiler paylaştı.

Solunum sisteminden dermatolojiye, sinir sisteminden ürolojik rahatsızlıklara kadar 12 ayrı branşta kullanılan bitkiler, doğru ekstrasyon yöntemleri, yapılan klinik çalışmalar ve doğru ekstre kombinasyonlarının aktarıldığı eğitimde, bitkilerle tedavide risk yönetimine ilişkin de önemli bilgiler paylaşıldı.

Eğitime katılan AlchemLife İş Geliştirme Direktörü Dr. Yücel İskender’de tıpta fitoterapinin önemi ve günümüzde evrilen doktorluk mesleğinin hastalıklardan korunma ve yeni tedavi süreçleri geliştirilmesi yönündeki önemini vurguladı. Alchemlife Satış Müdürü Cihan Gökyokuş ise “Kanıta Dayalı Bilimsel Fitoterapi’nin Türkiye’de yaygınlaştırılması için hekimlerimizin bu konudaki bilgilerini geliştirmelerini hedefliyoruz. Toplumumuzda etkin bitkisel destek ve tedavi yöntemleri konusunda, artık hekimlerimize online eğitimlerle ulaşarak bilgi paylaşımında bulunabilmekten son derece memnunuz. Daha önce yüz yüze yaptığımız eğitimlerimizi online platforma taşıyarak daha fazla sayıda sağlık profesyoneline erişme imkânımız oldu” dedi.

Kasım itibariyle AlchemLife Akademi Video eğitimleri başlayacak

Kasım 2020 tarihi itibariyle AlchemLife Akademi portalı üzerinden video eğitimler şeklinde düzenlenecek eğitimler devam edecek. Böylece canlı online eğitimler için zaman yaratamayan doktor ve eczacılar, portaldan eğitimlerini daha esnek bir zaman diliminde tamamlayabilecek. Video eğitimi tamamlayanların katılacağı online interaktif oturumda ise, Prof.Dr Erdem Yeşilada ve diğer eğitimciler soruları cevaplayıp, tartışabilecek.

Fitoterapi alanının Türkiye’de ilerlemesine katkı sağlamak amacıyla şimdiye kadar 2500 eczacı ve 1000 doktora sertifikalı eğitimler veren AlchemLife Türkiye, pandemi süresince hastaların hayatlarını iyileştirme yolunda kendi hayatlarını ortaya koyan değerli hekimler aracılığıyla tüm insanlığa fayda sağlamayı hedefliyor.

Yorumlar