Fırat Kalkanı bölgesinden Doğu Guta'ya yardım

- Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan Azez, Bab ve Cerablus ilçesi ve köylerindeki camilerde, bölgenin etkin aşiretleri ve bazı askeri grupların öncülüğünde, Doğu Guta için yardım kampanyası başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Fırat Kalkanı bölgesinden Doğu Guta'ya yardım

AZEZ/ANKARA (AA) - Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden arındırılan bölgelerde, Beşşar Esed rejimi tarafından ablukaya alınan Doğu Guta için yardım kampanyası düzenlendi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında güvenli yaşam alanı haline gelen Azez, Bab ve Cerablus ilçesi ve köylerindeki camilerde, bölgede etkin Acel, Bakkara ile Battuş aşiretleri ve aralarında Asifetü'ş Şimal ve Şam Cephesi'nin de bulunduğu bazı askeri grupların öncülüğünde, Esed rejiminin ablukasındaki Doğu Gutalılar için yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanyayı yürütmek üzere kurulan ortak komisyonun sözcüsü Muhammed Hatip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 36 aşiretin katıldığı kampanyada 200 bin dolar değerinde yardım toplandığını belirtti. Hatip, kampanyaya büyük destek veren Acel aşireti lideri Zekkur İyd'e ve Tay aşiretine teşekkür etti.

Guta'daki muhtaç aileler için toplanan yardımın, bölgedeki deneyimli bir ekip tarafından ulaştırılacağını söyleyen Hatip, ilerleyen günlerde yeni yardım kampanyası planladıklarını dile getirdi.

AA muhabirine konuşan kampanyanın yöneticilerinden Acel aşireti lideri Zekkur İyd ise "Doğu Guta halkına destek olduğumuzu, onların yanında olduğumuzu göstermek için bölge aşiretleri olarak maddi ve manevi üzerimize düşeni yaptık." dedi.

İyd, Doğu Guta'ya uygulanan ablukanın kaldırılmasını talep ederken Türk halkı ve hükümetine yardımları için teşekkür etti.

Halep'in kuzeyinden güneyine kadar uzanan alanda etkili olan Acel, Asasine, Hadidi ve Tay aşiretleriyle Halep'in doğusunda etkin Bakkara ve Battuş aşiretleri, geçen hafta da Fırat Kalkanı bölgesinde Doğu Guta'ya destek yürüyüşü yapmıştı.

Sivil yerel meclislerin verilerine göre, Doğu Guta'da binden fazla çocuk, besin ve ilaç eksikliği nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya.

Esed rejiminin Doğu Guta’nın ilçe ve beldelerine 14 Kasım'dan itibaren yoğunlaştırdığı saldırılarda ölen sivil sayısı 135'i aştı.

5 yıldır kuşatma altındaki Doğu Guta, Astana anlaşmaları çerçevesinde "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmiş ve 22 Temmuz'da ateşkesin yürürlüğe girdiği duyurulmuştu.

Ateşkese rağmen Esed rejiminin, Doğu Guta'daki ilçe ve beldelere yönelik saldırıları aralıksız sürüyor.

Yorumlar