Finlandiya işçi alımı başvurusu nasıl ve nereden yapılıyor, iletişim, telefon?

Finlandiya işçi alımı, başvuru nasıl, nereden, başvuru ne zaman yapılabilir, son dönemlerde Avrupa ülkelerinde artan işçi açığı nedeniyle birçok ülke dışarıdan işçi alımı yapıyor. Bu ülkelerin başında İngiltere, Almanya, Hollanda, Damimarka, Finlandiya gibi ülkeler geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Finlandiya işçi alımı başvurusu nasıl ve nereden?

Finlandiya işçi alımı, başvuru nasıl, nereden, başvuru ne zaman yapılabilir soruları Avrupa'da çalışmak isteyen binlerce iş ihtiyacı olan kişi tarafından merakla soruluyor. Peki, Finlandiya işçi alımı ne zaman ve nasıl yapılıyor? Nereden başvuru yapılıyor?

Finlandiya iş gücü sorunu yaşayan ülkelerin başında geliyor. Onlarca sektörde binlerce işçiye ihtiyaç duyan ülkeye yabancı işçi alımları yapılıyor. Finlandiya refah düzeyi en yüksek olan ülkelerin başında geliyor. Ancak son dönemde nüfusta yaşanan azalma ve artan iş gücü gereksinimi personel ihtiyacını duyurdu. Ülkede yetkililer yapmış oldukları açıklamalar ile on binlerce işçiye ihtiyaç duyduklarını bildirdiler. Özellikle bazı sektörde vasıflı konumda olan adaylar için bulunmaz fırsatları sunuluyor. 

FİNLANDİYA'DA İŞÇİ ARANAN SEKTÖRLER

Ülke bazı sektörlerde gerçekleştirdiği atılımlar ile büyük ilerleme kaydetti. Finlandiya'nın ülke genelinde personel ihtiyacı duyduğu sektörlerin başında elektronik geliyor. Elektroik ve yazılım alanında çok sayıda personel ihtiyacı olan ülke ayrıca bu alanda işçi konumunda çalışabilecek işçilerde arıyor. Bunların dışında denizcilik sektöründe onlarca meslek grubunda personel arayan Finlandiya'nın sorun yaşadığı bir diğer alan sağlık.

Ayrıca çok temel düzeyde de olsa yabancı dil bilinmesi iş başvurularında çok önemli avantaj sağlıyor. Finlandiya'da çalışmak isteyenler yabancı dil konusunda ve diğer evraklar konusunda bir gelişme kaydedebilirlerse çok daha kolay şekilde iş olanağı bulabilirler. 

Finlandiya'nın 30 bin işçi açığı bulunuyor. Bu açığın kapatılması için dışarıdan alım yapmaları gerekiyor.

Finlandiya'dan işiçi alımına dair Talented Solutions ajasından alım görevlisi saku Tihverainen bir açıklama yaparak şunları söylemişti:

Finlandiya'ya gelmek için olağanüstü sayıda insana ihtiyacımız olduğu artık yaygın olarak kabul ediliyor.

Finlandiya'nın alacağı işçilerde aranacak özelliklerin başında kalifiye olmaları gerekiyor.

Öncelikle sağlık sektöründe çalışacak personel arayışı var.

Metal işçileri, bilişim uzmanları ve denizcilik alanında uzman kişiler Finlandiya'nın aradığı işçi türleridir.

Finlandiya'da çalışmak isteyenler bu ülkede bulunan işçi bulma ajanslarıyla irtibata geçmek zorundalar.

Ayrıca konuyla ilgili olarak Finlandiya'nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara'da bulunan Büyükelçiliğinden gerekli bilgiler temin edilebilir.

FİNLANDİYA'DA İŞÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Finlandiya'da çalışacaklar için en önemli husus maaşlar. Ülkede ortalama maaş düzeyi 2000 Euro ile 2500 Euro arasında. Ayrıca kadrolara mesleklere göre bu rakamlar çok artıyor. İşçi olarak çalışanlar için ortalama maaş 2200 Euro ile 2300 arasında değişiyor. 

FİNLANDİYA NEREDE NASIL BİR ÜLKE?

Finlandiya (Fince: Suomi, İsveççe: Finland) veya resmî adıyla Finlandiya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa'daki bir İskandinav ülkesi.

Doğuda Rusya, kuzeyde Norveç ve batıda İsveç'le komşudur. Batıda Botniya ve güneyde Finlandiya körfezlerine kıyısı vardır.

Yüz ölçümü 338.455 km² ve nüfusu 5,5 milyondur. Helsinki ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Finlerin ana dili olan Fince, yeryüzündeki az sayıda Baltık-Fin dilinden biridir.

Finlandiya'nın iklim özellikleri enleme göre değişkenlik gösterir: Güneyde nemli karasal iklim, kuzeyde kutup altı iklimi görülür.

Ülke genel olarak tayga biyomuna dahildir.

Ayrıca Finlandiya'da 180 binden fazla göl bulunmaktadır.

Finlandiya eğitim, ekonomik rekabet, sivil özgürlükler, yaşam kalitesi ve insani gelişme gibi birçok uluslararası değerlendirmede lider konumundadır.

Basın Özgürlüğü Endeksi'nde birinci sırada yer almış, Kırılgan Ülkeler Endeksi'nde 2011-2016 yılları arasında art arda en sağlam ülke, Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Raporu'nda da en eşit ikinci ülke olmuştur.

Ayrıca 2018, 2019 ve 2020 yıllarında Dünya Mutluluk Raporu'nda zirvede yer almıştır.


 

Yorumlar

Mustafa toygar Keresteciyim ve donercilik mesleğimde var. B sınıfı ehliyetimde var. Yurtdisi işi ariyorum.
Doğan Kara Gaz altı kaynakçıyım
CUMA MRB BEN KİMYAGERİM AYRICA YAKLAŞIK 15 YIL GEOMETRİ DERSİ VERDİM YETENEĞİNE SAHİBİM YURTDIŞINDAN İŞ ARIYORUM.......
mehmet ali cemiloglu merhaba ben iş ilan için ulasmayacalısıyurum
Müjdat tunar Merhab işatt işinde alıyorum yurt dışında iş arıyorum