Finansevim son durum nedir, sorun çözüldü mü, buradan ev alanlar ne yapacak, ödemeler ne zaman?

Finansevim son durum nedir, battı mı, kapatıldı mı, son durum nedir, Finansevim'den ev veya araba almak için para yatıran vatandaşlar şimdi ne yapacaklar. Konuyla ilgili olarak şirketten beklenen açıklam geldi. Finansevim'den yapılan son dakika açıklamasında yol haritası çizildi.

Google Haberlere Abone ol
Finansevim son durum nedir ne oldu, çözüldü mü?

Finansevim son durum nedir, ödemeler ne zaman, battı mı, kapatıldı mı, son durum nedir, şimdi ne olacak? Para yatıran vatandaşlar parasını nasıl geri alacaklar? Şirket BDDK tarafından yapılan açıklamadan sonra kamuoyunu bilgilendirme açıklamasında bulundu. Gelen son açıklamada ne diyor? İşte Finansevim'in durumuyla ilgili bilgilendirme metni: 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) aylar önesinden yaptığı açıklamada faizsiz konut sistemine bir düzenleme getireceğinin haberini vermişti. Aylardır haberleri yapılan konuyla ilgili en son adım dün atıldı. Önceden belirlenen şartları ve kuralları yerine getiren faizsiz konut sistemi şirketleri yollarına devam edecek. Ancak şartları taşımayan ve belirlenen süre içinde şartları yerine getirmeyen şirketler ise tasfiye edildi. 

Finansevim battı mı, kapatıldı mı?
Finansevim'den ev veya araba almak için yatırım yapanlar kara kara düşünüyor

 

Tasfiye kararı alınan şirketler arasında kamuoyunda yakından bilinen bazı şirketler de var. 

BDDK'nın bu kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

"Kurulun 01.07.2021 tarihli toplantısında. 30.06.2021 tarih ve 17955, 17957, 17929, 17925, 17964, 17966. 17911 sayılı; 01.07.2021 tarih ve 17894, 17949, 17901, 17971, 17927, 17910, 17923, 17968, 17969, 17961, 17922 sayılı yazılar ve ekleri incelenmiştir.

6361 sayılı Finansal Kiralama, Faldoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu (Kanun) hükümlerine intibak etmek üzere Kuruma başvuruda bulunan ekli listedeki şirketler tarafından tevdi edilen bilgi ve belgeler, söz konusu şirketlere ilişkin Kurum denetim personeli tarafından yapılan incelemeler neticesinde düzenlenen Raporlarda yer alan tespitler ile ilgili mevzuat hükümlerinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda; intibak planı yeterli görülmeyen ekli listedeki şirketlerin Kanunun Geçici 7 nci maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında tasfiyelerine, kanunun 50/A maddesinin birinci fıkrası uyarınca işbu kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasına karar verilmiştir."

FİNANSEVİM'DEN AÇIKLAMA

Finansevim tasfiye kararı sonrasında izlenecek yol haritasıyla ilgili olarak kendi internet sitesi üzerinden bir açıklama yayınladı. Açıklamada izlenecek yol haritası anlatıldı. 

İşte Finansevim tarafından yapılan son dakika açıklaması: 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 02.07.2021 tarihli ve 31529 Mükerrer sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 01.07.2021 tarihli ve 9647 sayılı kararıyla 6361 sayılı Kanununun Geçici 7’nci maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında;

FİNANSEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV İLETİŞİM ORGANİZASYON PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET AŞ’nin tasfiyesine karar verilmiştir.

7333 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 18’inci maddesi ile 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununun (6361 sayılı Kanun) 50/A maddesinin ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarında yapılan değişiklikler kapsamında Fon Kurulunun 28.07.2021 tarihli kararıyla tasfiye komisyonları oluşturulmuş olup, tasfiye işlemleri bu komisyon tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülecektir. 6361 sayılı Kanun’un 50/A maddesinde yer alan;

“Bu madde kapsamında tasfiyesine karar verilen şirketlerde müşterilerin sözleşmelerde yer alan finansman kullanma hakları uygulanmaz.” hükmü gereğince herhangi bir tahsisat yapılmayacaktır.

Diğer taraftan;

 Tasarruf birikimi ödemesi yapan (henüz teslimat almamış/tahsisat yapılmamış müşterilerin) sözleşmeden kaynaklanan taksit ödemeleri durdurulmuş olup, bu kişilerin daha sonra Tasfiye Komisyonu tarafından yapılacak duyurular ile alacaklarını tasfiye komisyonuna bildirmeye çağırılacakları,
 Finansman döneminde olan (teslimat alan) müşterilerin taksitli borçlarını sözleşme koşullarına uygun şekilde ve düzenli olarak, sadece şirketin aşağıda belirtilen banka hesap numaralarına ödemelerinin gerektiği, aksi takdirde yasal takibe maruz kalabilecekleri kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İŞTE TASFİYE EDİLEN FAİZSİZ KONUT ŞİRKETLERİ

BDDK'nın kararı ile tasfiye edilen 21 faizsiz konut şirketinin listesi şu şekilde:

IKTISATEVIM GAYRIMENKUL A.Ş.

VIZYONEVIM GAYRIMENKUL OTOMOTIV ILETIŞIM PAZARLAMA SANAYI TICARET AŞ.

DOĞRUEVIM GAYRIMENKUL ORGANIZASYON A.Ş.

FINANSEVIM GAYRIMENKUL OTOMOTIV ILETIŞIM ORGANIZASYON PAZARLAMA SANAYI VE TICARET AŞ.

BIRIKIMEVIM GAYRIMENKUL ORGANIZASYON A.Ş.

FINALEVIM GAYRIMENKUL OTOMOTIV ORGANIZASYON AŞ.

YAŞAMEVIM GAYRIMENKUL AŞ. 8 HH AYDIN YATIRIM HOLDING AŞ.

IHTIYAÇEVIM GAYRIMENKUL OTOMOTIV ILETIŞIM ORGANIZASYON PAZARLAMA SANAYI VE TICARET AŞ.

VARLIKEVIM GAYRIMENKUL A.Ş.

ISTEK EVIM GAYRIMENKUL OTOMOTIV PAZARLAMA VE TICARET AŞ.

IKIZLEREVIM YATIRIM GAYRIMENKUL AŞ.

DESTEKEVIM GAYRIMENKUL INŞAAT TAAHHÜT OTOMOTIV ORGANIZASYON SANAYI TICARET A.Ş.

GERÇEKEVIM GAYRIMENKUL OTOMOTIV ILETIŞIM ORGANIZASYON PAZARLAMA SANAYI VE TICARET A.Ş.

DEĞER TASARRUF GAYRIMENKUL A.Ş.

ÖNCEEVIM GAYRIMENKUL OTOMOTIV PAZARLAMA SANAYI TICARET A.Ş.

MOREVIM TASARRUF GAYRIMENKUL OTOMOTIV ENERJI ORGANIZASYON VE PAZARLAMA TICARET AŞ.

HEDEFEVIM GAYRIMENKUL OTOMOTIV VE TICARET A $.

GELECEK TASARRUF GAYRIMENKUL OTOMOTIV VE ORGANIZASYON A.Ş.

BIRLIKBIRIKIM GAYRIMENKUL ORGANIZASYON ILETIŞIM OTOMOTIV PAZARLAMA SANAYI VE TICARET A.Ş.

TASARRUF ORGANIZASYON VE GAYRIMENKUL PAZARLAMA A.Ş.

Tasfiye kararı alınan şirketlerden biri de Finansevim isimli şirket oldu. 

Finansevim şirketinden ev veya araba almak isteyen ve yatırım yapanlar ise şimdi kara kara düşünüyor. 

Konuyla ilgili şirketten beklenen açıklama geldi; ancak tatminkar bir açıklama olmadı. 

Çünkü gelen açıklamada müşterilerine beklemeleri söyleniyor; bekleme sonunda ne olacağı ise ne şirket ne de müşteriler tarafından biliniyor. 

İşte Finansevim tarafından yapılan en son açıklama:

Finansevim battı mı, kapatıldı mı?
Finansevim şirketi tarafından yapılan son açıklama

 

BEKLENEN KARAR GELDİ

Finansevim ve benzeri şirketlerden ev veya araba alarak mağdur olduğunu düşünen vatandaşları sevindiren karar geldi. TMSF, söz konusu şirketlerin aynı sektörde faaliyet gösteren Eminevim gibi şirketler tarafından bünyelerine katılmalarına onay verdi. 


 

Yorumlar

cemile şuan paramızı kendilerine değerlendiriyorlar işin gerçeği bu bizde sap sap bakıyoruz zehir zıkim olsun insalkah
Salih Korkut Nasıl bir belaya düştük böyle ya biran önce paramızı geri verin Aranızdan bir delikanlı kameralar karşısında çıkıp bir açıklama yapsın.
Ümit Bir an önce paramızı geri istiyoruz Gittikçe değer kaybediyor paramız O parayla şimdi hiç bir şey alınmaz
Ayşe Lütfen şirket yada devletten açıklama gelsinparalarımızi geri ödesinler çok mağdurun bir an önce durum netleşsin
Nurdan 3 aydır bir gelişme yok umarım paralarımızın üstüne çökmezler