Filistinlilerden "Babu'r Rahme Mezarlığı" protestosu

-İşgal altındaki Doğu Kudüs'te, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın yanındaki Babu'r Rahme Mezarlığı'na yönelik saldırıları protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
Filistinlilerden "Babu'r Rahme Mezarlığı" protestosu

KUDÜS (AA) - İşgal altındaki Doğu Kudüs'te, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın yanındaki Babu'r Rahme Mezarlığı'na yönelik saldırıları protesto edildi.

İsrailli görevlilerin saldırılarını durdurmak için mezarlığa gelen Filistinliler ile İsrailli görevliler arasında sözlü tartışma yaşandı. İsrail polisi olaylar sırasında bir Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrailli görevliler dün herhangi bir uyarıda bulunmadan Babu'r Rahme Mezarlığı'ndaki kabirlerden birini tahrip etmişti.

İsrail, kabrin tahrip edilmesiyle ilgili açıklamada bulunmadı. Ancak daha önce İsrail hükümeti mezarlığın çevresinde "Tevrat bahçesi" yapıldığını duyurmuştu.

- Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Sabri'den kınama

Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, yaptığı yazılı açıklamada, Babu'r Rahme Mezarlığı'na yönelik saldırıları kınadı.

Açıklamada, "Mescid-i Aksa'nın yanındaki 15 asırlık Ubade bin Samit, Şeddad bin Evs gibi sahabelerin, tâbiin, âlim ve salih kişilerin kabirlerinin bulunduğu Babu'r Rahme Mezarlığı'nın korunması gerekiyor." ifadelerine yer verildi.

Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde "Babu'r Rahme", "El-Yusufiyye" ve "El-Mücahidin" adında Müslümanlara ait eski 3 mezarlık bulunuyor.


Yorumlar