Filistinliler İsrail'in yargılanması için UCM'ye başvurdu

- Filistinli hukuk kuruluşları İsrail'in yargılanması için UCM'ye başvurdu

Google Haberlere Abone ol
Filistinliler İsrail'in yargılanması için UCM'ye başvurdu

GAZZE (AA) - Filistinli hukuk kuruluşları İsrail'in Gazze'ye yönelik 10 yıldır devam eden ablukasından dolayı yargılanması için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvuruda bulunduğu bildirildi.

Filistin İnsan Hakları Merkezi'nin Gazze'deki Başkanı Raci es-Savrani, Gazze'deki insan hakları merkezinin binasında düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'ye yönelik 10 yıldan beri devam eden ablukasından dolayı yargılanması için Filistin İnsan Hakları Merkezi ile hukuk kuruluşlarının UCM'ye başvuruda bulunduğunu belirtti.

Savrani, merkezin Ramallah Başkanı Şavan Cebbarin'in başvuruyu mahkemenin başsavcısına sunduğunu söyledi.

Hukuk kuruluşlarının UCM'den İsrail hakkında soruşturma açmasını ve Filistinlilere yönelik işlediği suçları tekrar etmemesinin talep edildiğini ifade eden Savrani, Gazze'nin büyük bir açık hava hapishanesine dönüştüğünü belirtti.

Mizan İnsan Hakları Merkezi Müdürü, Asım Yunus ise UCM'nin İsrail'in Gazze'de Filistinlilere karşı işlediği suçlardan dolayı cezalandırması için hemen soruşturmaya başlaması gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık iki milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi, 2006 yılından bu yana İsrail'in kara, hava ve deniz ablukası altında bulunuyor.

Yorumlar