Filistinli Cerrar'ın öldürülmesi

- Cenin'in El-Yamun beldesi sakinleri, İsrail askerleri tarafından öldürülen Cerrar'ın kaldığı evi ziyaret ederek İsrail karşıtı sloganlar attı

Google Haberlere Abone ol
Filistinli Cerrar'ın öldürülmesi

CENİN (AA) - LUBABE ZUKAN - İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde Ahmed Cerrar isimli Filistinliyi öldürmesi bölgede tepkiye yol açtı.

Filistinliler, Batı Şeria ve Gazze'de olayı protesto ederken, Cenin'in El-Yamun beldesi sakinleri de İsrail askerlerinin çekilmesinin ardından Cerrar'ın kaldığı evi ziyarete gitmeye başladı. Evin önünde toplanan Filistinliler, İsrail karşıtı sloganlar attı.

- Oğluna emaneti Kur'an-ı Kerim

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, eve öncelikle kardeşi Suheyb Cerrar gelerek incelemede bulundu. Suheyb Cerrar, eve girdiğinde kanlı elbiseler ve ilk sayfasında kendi el yazısıyla "Oğlum Abdulaziz Ahmed'e" yazılı bir Kur'an-ı Kerim buldu.

Ayrıca evde ekmek ve tezgâh üstünde kalan yemekler gören Suheyb Cerrar, bazı yerlerde kan izlerine rastlarken kardeşine ait notlar da buldu.

AA muhabirine konuşan belde sakinlerinden Emir Ferrac, evde Ahmed Cerrar'ın cesedini bulamadıklarını, muhtemelen İsrail askerlerinin çekilirken naaşı da aldıklarını söyledi.

Ferrac, "Evde üzerinde 'Oğlum Abdulaziz Ahmed'e' yazılı bir Kur'an-ı Kerim gördük. Kurşunlar Mushaf'a da isabet etmiş." dedi.

Bir başka El-Yamunlu Ahmed Hamayise, İsrail hapishanelerinde 15 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığını belirterek, "Cerrar gibi ben de uzun süre arananlar arasındaydım. Bu kolay bir süreç değil. Cerrar da bu süreçte çok sıkıntı çekmiştir. Böyle bir durumda hayatından fedakârlık yapıyorsun. Davan için yakınlarından vazgeçiyorsun. Yalnız kalıyorsun." ifadelerini kullandı.

- "Babası da şehitti"

Cenin'deki İslami Cihad Hareketi üyesi Mahir Ahres ise "Cerrar'ın babası da şehitti. Mücahitlerimiz bizim örneklerimiz. Onların yolunu devam ettireceğiz, kimse bizi bundan vazgeçiremez." diye konuştu.

Filistin halkının işgalci İsrail'i tanımadığını belirten Ahres, Filistinlilerin direniş yolunu seçtiğini söyledi.

İsrail askerleri bir Yahudi yerleşimcinin ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen Ahmed Cerrar'ı, dün El-Yamun beldesinde kaldığı eve baskın düzenleyerek öldürmüştü.

Olayın ardından Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Kassam'ın şehit komutanlarından" diye bahsettiği Cerrar için taziye açıklaması yayımlamıştı. Açıklamada "Gasbedilen toprakların (Havat Gilad Yahudi yerleşim birimi) yakınlarındaki eylemi gerçekleştiren kahramanı aramak için süren yoğun takibin ardından El-Yamun beldesinde işgalciler ile çatışmalar yaşandı. Çatışma sonucu Kassam'ın mücahit hücre komutanı Ahmed Cerrar şehit oldu." ifadelerine yer verilmişti.

Yorumlar