Filipinler’de tropikal fırtına

- Tropikal fırtına Urduja nedeniyle 3 kişi öldü, 6 kişi kayboldu - 158 binden fazla kişi evlerini terk etti

Google Haberlere Abone ol
Filipinler’de tropikal fırtına

MANİLA (AA) - Filipinler’i vuran tropikal fırtına Urduja nedeniyle 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin kaybolduğu ve 158 binden fazla kişinin evlerini terk ettiği bildirildi.

Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Konseyi (NDRRMC) tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkenin Doğu Visayas ve Caraga bölgelerinde dünden itibaren etkili olan tropikal fırtına Urduja can ve mal kayıplarına neden oldu.

NDRRMC Direktörü ve Sivil Savunma Dairesi yöneticisi Ricardo Jalad, fırtına ve aşırı yağış nedeniyle oluşan sellerden Leyte bölgesinde bir balıkçı ile bir erkek çocuğun, Birian bölgesinde ise bir erkeğin toprak kayması yüzünden hayatını kaybettiğini açıkladı.

Fırtınanın etkili olduğu Doğu Visayas ve Caraga bölgelerinde 6 kişinin de kayıp olduğunu duyuran Jalad, ayrıca söz konusu bölgelerde 158 binden fazla kişinin evlerini terk ettiğini kaydetti.

Ölü sayısının artabileceğini dile getiren Jalad, sellerin ve toprak kaymalarının oluştuğu bölgeleri terk eden kişilerin son durumları hakkında başlatılan kimlik belirleme çalışmalarının ölü sayısı hakkında sağlıklı bilgi almayı hedeflediğini belirtti.

Elektrik ve suyun kesildiği, deniz trafiğinin durdurulduğu bölgelerde, eğitime de ara verildi.


Yorumlar