Fikr-i Asım Arakan katliamına dünyanın sessiz kalmaması gerektiğini mesajı

Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Hareketi Derneği Van Şube Başkanı Şaban Gündüz, Arakan katliamına karşı bütün Müslümanların birlik olması gerektiğini söyledi.Dernekte düzenlenen basın açıklamasında Arakan’da yapılan katliama dur...

Google Haberlere Abone ol
Fikr-i Asım Arakan katliamına dünyanın sessiz kalmaması gerektiğini mesajı

Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Hareketi Derneği Van Şube Başkanı Şaban Gündüz, Arakan katliamına karşı bütün Müslümanların birlik olması gerektiğini söyledi.

Dernekte düzenlenen basın açıklamasında Arakan’da yapılan katliama dur demek için bir araya geldiklerini belirten Fikr-i Asım Derneği Van Şube Başkanı Şaban Gündüz, “Arakan’da 3 milyon Müslüman yaşıyor. Bugün kaç kişi kaldıklarını, yarın kaç kişi kalacaklarını da bilmiyoruz. Bildiğimiz bir gerçek var. Orada Müslümanlar öldürülüyor ve kimsenin kılı kıpırdamıyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bu konuda bütün dünyaya haykırıyoruz. Burada bir katliam var! Ey dünyanın efendisi geçinenler; Bu katliama bir dur deyin. Bebekler, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar öldürülüyor” dedi.

Bütün Müslümanların bu katliama dur demek için el ele, gönül gönüle vermek zorunda olduğuna vurgu yapan Gündüz, “Bize göre bu görev, kutsaldır. Türk milleti olarak geçmişte olduğu gibi bugün de mazlumlara sahip çıkmaya devam ediyoruz. Yeryüzünde hangi dinden ve hangi milletten olursa olsun zulme uğrayan bütün mağdurlara insan oldukları için, onlara sahip çıkıyor ve çıkmaya devam edeceğiz. Arakan’da ölenler Müslüman olduğu için onlara sahip çıkmak, ahlaki bir sorumluluğun çok ötesinde bir görevdir" diye konuştu.

Fikr-i Asım olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getiren Başkan Gündüz, “Sebebi ne olursa olsun insan öldürmek dinimize göre, yasalarımıza göre ağır suçtur ve bu suçu işleyenlerin dini ve milliyeti önemli değildir. Bizler asırlar boyunca üç kıtaya hüküm sürmüş ecdadın torunlarıyız. Şanlı ecdadımız, İslam coğrafyasının her karış toprağında mazlumların koruyup gözeteni, sahip çıkanı ve de adalet tesis edicisi olmuştur. Bu noktadan hareketle Türk sancağının gölgesinde yaşayan ve İslam’ın nurunu kıyamete kadar sürdürecek olan, tüm İslam coğrafyasındaki mazlum kardeşlerimizin dün olduğu gibi bugünde, yarında yanındayız. Zalimlere karşı dik ve dirayetli duruşumuzu sonuna kadar göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar