Fidyeci hackerlar ünlü isimlerin bilgilerini çaldı

Dünyaca ünlü isimlerin özel bilgileri fidyeci hackerlar tarafından çalındı. Ünlülerin hukuki işlerini yürüten avukatlık bürosuna düzenlenen hacker saldırısının kimler tarafından yapıldığı henüz bilinmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Fidyeci hackerlar ünlü isimlerin bilgilerini çaldı

Lady Gaga, Madonna, Mariah Carey, Christina Aguilera, Bruce Springsteen ve Nicki Minaj gibi ünlülerin çalıştığı hukuk firması siber saldırıya uğradı. Ünlülerin sözleşmeleri, gizlilik anlaşmaları, email adresleri, telefon numaraları ve özel yazışmaları bilgisayar korsanları (hacker) tarafından ele geçirildi. Ünlüler, büyük bir bilgisayar korsanlığı saldırısıyla sarsıldı. Bir grup bilgisayar korsanı, aralarında Lady Gaga, Madonna, Mariah Carey, Christina Aguilera, Bruce Springsteen ve Nicki Minaj’ın yer aldığı ünlülerin hukuk şirketindeki özel bilgilerini çaldı.

HUKUK ŞİRKETİ DOĞRULADI

Medya ve eğlence alanında çalışan Amerikalı hukuk şirketi Grubman Shire Meiselas & Sacks, siber saldırı skandalını doğruladı. Böylece hukuk şirketinin müvekkilleri olan ünlülerin özel bilgilerinin de başkalarının eline geçtiği bilgisini teyit etti.

"EN İYİ UZMANLARLA ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Hukuk şirketinden yapılan açıklamada, “Siber saldırı mağduru olduğumuzu doğrulayabiliriz. Müvekkillerimize ve çalışanlarımıza bilgi verdik. Bu alanda çalışan dünyanın en iyi uzmanlarını işe aldık ve bu konunun üstesinden gelmek için günün her saatinde çalışıyoruz” denildi.

Hukuk firmasından çalınan bilgiler arasında sözleşmeler, gizlilik anlaşmaları, email adresleri, telefon numaraları, özel yazışmalar yer alıyor.

MADONNA'NIN SÖZLEŞMESİ SIZDIRILDI

Hack’lenmenin gerçek olduğunu göstermek için bilgisayar korsanları, Madonna'nın Madame X Turnesi sözleşmesini geçtiğimiz hafta sonu internetin arka bahçesi olarak bilinen ‘dark web’ denilen gizli sitelerde yayınlamıştı.

Hukuk firmasından yapılan açıklamada, bunun bir fidye saldırısı olduğu belirtilirken, siber suçluların, verilerin çalınmasıyla bağlantılı olarak ne talep ettiklerinin bilinmediği söylendi.

Yorumlar