Fettah Tamince aslen nerelidir, kaç yaşındadır, kimdir?

Fettah Tamince aslen nerelidir, kaç yaşındadır, kimdir? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu her defasında Tamince'yi hedef alan açıklamalarda bulunarak FETÖ'den yargılanması gerektiğini savunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Fettah Tamince aslen nerelidir, kimdir?

Fettah Tamince aslen nerelidir, kaç yaşındadır, kimdir, asıl mesleği nedir? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ soruşturmalarına tepki gösterdiği konuşmalarında sık sık Fettah Tamince'nin de yargılanması gerektiğini, ancak birileri tarafından korunduğunu ileri sürüyordu. İşte Fettah Tamince hakkında merak edilen konulardan bazıları:

  • Fettah Tamince aslen Vanlı'dır.
  • 47 yaşındadır.
  • Asıl mesleği ise ticarettir.

İşte Fettah Tamince'nin kısa biyografisi:

Sembol İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanıdır ve Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanıdır. Fettah Tamince, 1972 yılında Van, Çaldıran’da Salih ile Zahide çiftinin 4’ü kız 9 evladının en büyüğü olarak doğmuştur.

İlkokul ve ortaokulu Çaldıran’da okudu. Babasının ilçede manifaturacı dükkanında 12-13 yaşındayken çalışmaya başlamış. Kuzeniyle arabayla köy köy gezerek, kumaşları satmaya çalışmışlar.

Fettah Tamince, o günleri anlatırken: Kuzenimle arabayla köy köy gezerek, kumaşları satmaya karar verdik. Köylere gittik, ama köylerdeki halkın da parası yoktu. Kumaşları hayvanlarla, tereyağlarıyla, peynirle takas ettik, ancak babam beni eve sokmadı, ertesi gün hayvanları satınca, daha fazla kar elde edince babamın çok sevdiği oğlu oldum” dedi.

Daha sonraki yıllarda dayısının Antalya’daki halı mağazasında tezgâhtar olarak çalışmaya başlamış.

Bir yandan da yarım kalan okul eğitimini Antalya’da Gazi Lisesine giderek tamamladı. Özellikle yurt dışından gelen müşterilere satış yapan mağazanın 6 ay sonra en başarılı tezgâhtarı olmuş.

Bu vesile ile de Almanca öğrenmiş. Dayısı parasını kesince karşı dükkana transfer olmuş. 18 yaşına geldiğinde kendisini daha da geliştirmek ve daha zengin müşterilere halı satma gayesi ile patronuyla beraber bir arabaya 19 halı alıp, Almanya’ya gitmiş.

Halıları bir şekilde satarken bir yandan da Münih’te Üniversiteye kaydını yaptırarak eğitimine devam etmiş.

Almancasını da ilerletmiş, 1994 yılında geri dönmüş. 

MURAT ÜLKER İLE DÜNÜR OLDULAR

Fettah Tamince son olarak Murat Ülker ile dünür olduğu düğünle gündeme gelmişti.

Fettah Tamince ailesi

Tamince'nin kızı Hatice Tamince ile Murat Ülker'in oğlu Yahya Ülker evlenmiş, Türkiye'nin iki ünlü ailesi böylece akraba olmuştu.

TÜRK TURİZMİNİN SAYILI İNSANLARINDAN

Fettah Tamince de Türkiye’nin en büyük turizm yatırımlarını gerçekleştiren Rixos Hotels’in Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda oturuyor. Grubun Kazakistan’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar birçok ülkede ve Türkiye otel yatırımları bulunuyor. Bu yatırımlar arasında ise son dönemlerde öne çıkan ise Antalya’daki The Land Of Legends toplam 2 milyar liralık yatırım ile dikkat çekiyor.

FETTAH TAMİNCE VE FETÖ İDDİALARI

Ülkenin sayılı iş adamlarından Fettah Tamince başta FETÖ medyası olmak üzere birçok kesimin hedefinde bulunuyor. CHP de Fettah Tamince'yi sık sık hedef alarak hakkında iddialarda bulunuyor. Oysa Tamince, hakkında açılan FETÖ soruşturması kapsamında verdiği ifadede her şeyi açık açık anlatarak savcılığa gerekli bütün bilgileri vermişti. Tamince, örgüt ile dershaneler tartışmalarının başladığı dönemde ilişkisini kestiğini belirterek şunları söylemişti: 

"1986'da, Van'dan Antalya'ya geldim. Ailemden uzak olduğum için cemaatin evlerine ve yurtlarına gidip gelmeye başladım. Abiler ve ablalarla görüşmeye başladım. Cemaatin dine ve vatanına hizmet edecek öğrenciler yetiştirdiğini gördüm inandım. Cemaate dahil olmam için kendilerini Nuh'un gemisi olarak gösterdiler. Dershane krizinden sonra bunların gerçek yüzlerini görünce ilişiğimi hemen kestim. Beni defalarca arayarak yanlış yolda olduğumu, dönmem gerektiğini ilettiler. Hatta Antalya eski sorumlu imamı Mustafa Yeşil bana Twitter hesabımdan bana 'Ey oğulcuğum bu geminin dışında olan herkes boğulacaktır, ahret feda edilmez, orada senin için kimse bir şey yapamaz' diye başlayan bir tehdit metnini mesaj gönderdi. Bu mesajı delil olarak sunuyorum. 

İFADE SONRASINDA TAKİPSİZLİK KARARI

Savcılık, Tamince hakkında 1 Temmuz 2016 tarihinde "takipsizlik" kararı verdi. Savcılık kararında, "FETÖ üyesi olduğuna dair KOM Şube tarafından yapılan tespitlerin soyut ve genel nitelikte olduğu, Uluslararası Antalya Üniversitesi'ne yapılan bağışların da yasalara uygun olduğunu söyledi.

HÜKÜMET TAMİNCE HAKKINDA SORUŞTURMA İSTEDİ

Fettah Tamince hakkında verilen takipsizlik kararına Adalet Bakanlığı 17 Eylül 2019 tarihinde "kanun yarına bozma" talebinde bulunarak soruşturma açılmasını talep etti. Böylece, Fettah Tamince'nin yargılanmasının yolu bir kez daha açıldı. Tamince'nin yeniden yargılanması bekleniyor.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar