FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanması operasyonu

- Operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden 6'sı "mahrem imam" 8 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanması operasyonu

AYDIN (AA) - Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) yeniden yapılanmasına ilişkin operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden 8'i tutuklandı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında Aydın merkezli 9 ilde gözaltına alınan 17 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan 6 "mahrem imam" ile 2 muvazzaf astsubay tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Operasyon

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 30 Mayıs'ta Aydın merkezli İstanbul, Şırnak, Van, Isparta, Çanakkale, Bingöl, Malatya ve Sivas'ta eş zamanlı operasyon düzenlemiş, operasyonda 8 muvazzaf asker ile 7 "mahrem imam" gözaltına alınmış, devam eden çalışmalarda 2 muvazzaf asker daha gözaltına alınmıştı.

Örgüte yeni atandığı tespit edilen "mahrem imam"ların, TSK içerisindeki FETÖ mensubu astsubaylarla ankesörlü telefonla iletişime geçtiği, "Ben dayın, geldim." diyerek buluşacakları adresin yerini söyleyip telefonu kapattığı, buluşma yerine geldiklerinde "mahrem imam" ve örgüt üyesi askerin birbiriyle kesinlikle konuşmadığı, yaklaşık 100 metre uzaklıktan göz hareketleriyle iletişim kurup görüşecekleri adrese doğru hareket ettikleri belirlenmişti.

Görüşecekleri örgüt evinin buluşma yerine yakın olması halinde "mahrem imam" ile örgüt üyesi askerin arka arkaya yürüyüp eve girdikleri, uzak olması halinde ise araç takibiyle eve gittikleri, buluştukları evde çok uzun kalmadıkları ve aynı evde bir daha görüşmedikleri tespit edilmişti.

Yorumlar