Ferhat Tekiner kimdir nerelidir?

Ferhat Tekiner kimdir, nerelidir, terör örgütüne ne zaman katıldı, neyle suçlanıyor?

Google Haberlere Abone ol
Ferhat Tekiner kimdir nerelidir?

Kayseri saldırısının faili olduğu belirlenen bir kişi MİT operasyonuyla Irak'tan Türkiye'ye getirildi. 

Kayseri'de 2016 yılınada özel halk otobüsüne yönelik düzenlenen saldırıda 14 asker şehit olmuş, 54 asker de yaralanmıştı. Bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda Kasım Yıldırım Çakar isimli terörist olay yerinde ölmüştü. Ancak saldırının tüm faillerinin bulunması için soruşturma başlatılmıştı.

Saldırı Türkiye'de infiale neden olmuştu. CHP, HDP ve sol partilerin binalarına yönelik protesto gösterileri düzenlenmiş, bazı parti binalarına zarar verilmişti.

Saldırıyı gerçekleştiren kişi olay anında ölmüştü; ancak saldırının asıl faillerinin ise kaçtığı belirtilmişti. 

Saldırının faillerinden birinin de Ferhat Tekiner olduğu öğrenildi. 

Tekiner'in, saldırının faili "Kendal/Deniz" kod isimli Kenan Çiçek'e çaldığı aracı teslim eden terörist olduğu belirlenmişti.

MİT ve Emniyet tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda Ferhat Tekiner Irak'ta saklandığı yerden yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

ARABA HIRSIZI 

Ferhat Tekiner'in bombalı saldırıda kullanılan aracı çalarak terör örgütüne teslim ettiği öğrenilmişti. Zira Ferhat Tekiner’in annesi Vesfiye Tekiner ise tutuksuz olarak yargılandığı davada savunma yaparken oğlunun bir oto hırsızı olduğunu söylemişti. 

Annesi, oğlunun terörle ilgisinin olmadığını bildiğini dile getiren anne Tekiner, şöyle konuşmuştu:

“Oğlum, hasarlı araç alıp, satardı. Kendisinin oto hırsızlığında sabıkası vardır. Şu an Irak Süleymaniye’dedir. Ferhat’ın olaya karıştığını sonradan öğrendim. Oğlumun terörle ilgisinin olmadığını biliyorum. Kendisine güvendiğim için bana ait arabayı oğluma satması için verdim. Kenan Çiçek ile görüşüp, görüşmediğini bilmiyorum. Patlama olayından sonra Ferhat, bana bir şey gelip, anlatmadı. Olayı televizyondan öğrendim. Yaklaşık 1 hafta sonra gazetelerde, patlamayla ilgili oğlumun fotoğrafını gördüm. Ferhat, patlamadan on gün kadar sonra eve geldi. Kendine 'Aranıyormuşsun' dedim. 'Anne, ben bir şey yapmadım. Sadece arabayı çaldım, beni kandırdılar' dedi. Oğluma 'Kolluk güçlerine git, teslim ol' dediğimde 'Bana inanmazlar. Kenan beni kandırdı. Uyuşturucu işi yapacağız; diyerek, arabayı çaldırdılar' dedi."

MİT operasyonuyla Irak'tan getirilen Ferhat Tekiner

 

 

Yorumlar