Fenerbahçeliler derneğinin kapatılmasına tepki

Batı Trakya'daki Fenerbahçeliler Derneği, "kapatılması" yönündeki çağrılara tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçeliler derneğinin kapatılmasına tepki

Batı Trakya Fenerbahçe Taraftarları Spor-Kültür Derneği Başkanı Mümin Hasan, derneklerinin "kapatılması" çağrılarına tepki göstererek, her zaman kanunlar çerçevesinde hareket ettiklerini belirtti.

Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Şubat'ta Eski Yunanistan Yüksek Mahkemesi Başkanı ve Eski Yunanistan Başbakanı Vasiliki Thanu'nun, Batı Trakya Fenerbahçe Taraftarları Spor-Kültür Derneği'nin "kamu güvenliğine tehdit oluşturduğu ve kapatılması gerektiği" yönündeki iddialarına tepki gösterdi.

Her zaman kanunlar çerçevesinde hareket ettiklerini belirten Hasan, "Bizler sporun insanlık adına birlik, beraberlik, bütünleşme ve dayanışma ruhunu ön planda tuttuğunu ve böyle de olması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Hasan, özellikle aşırı sağcı Yunanlar tarafından derneğin hedef alındığını ve siyasete alet edilmek istendiğini vurgulayarak, tek gayelerinin her türlü spor ve kültürel faaliyetlerde yer almak olduğunu ve Fenerbahçe'yi, Yunanistan'da en iyi şekilde temsil etmek olduğunun altını çizdi.

Thanu, yayımladığı bir makalede, derneğin kamu güvenliğine tehdit oluşturduğunu ve kapatılması gerektiğini ileri sürmüştü.

Derneğin isminde yer alan "Batı Trakya" ifadesinin sadece Türkiye tarafından kullanılan bir ifade olduğunu ileri süren Thanu, Yunan mahkemelerini kararlarını gözden geçirmeye çağırmıştı.

Batı Trakya Fenerbahçe Taraftarları Spor-Kültür Derneği, Gümülcine'deki ilgili mahkeme tarafından tüm izinlerin verilmesi üzerine Ekim 2022'de faaliyete başlamıştı.

BATI TRAKYA'DA AZINLIK DERNEKLERİ, İSİMLERİNDE "TÜRK" İFADESİ GEÇTİĞİ GEREKÇESİYLE KAPATILMIŞTI

İskeçe Türk Birliği (İTB), Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) ve Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB), adlarında Türk ifadesi geçtiği, Batı Trakya'daki azınlığın Lozan Antlaşması'nda "Türk" değil "Müslüman" olarak tanımlandığı iddiası ile 1980'li yıllarda kapatılmıştı.

Bir dönem azınlık okulları tabelalarında ve karnelerinde bulunan "Türk" ifadesi Yunanistan tarafından görmezden gelinirken bu tarihten sonra Türk ismi taşıyan derneklere resmi statüde faaliyet izni verilmemişti.​​​​​​​

Yorumlar