Fenerbahçe-Galatasaray maçında gerilim

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray'ın karşı karşıya geldiği Ülker Stadyumu'nda deplasman tribünün bulunduğu bölgeye hoparlör konuldu. Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Kadıköy'deki buluşmasında Galatasaray tribünlerinin önüne hoparlör konuldu.

Fenerbahçe-Galatasaray maçında gerilim - Sayfa 1

Spor dünyasının yakından takip ettiği Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray derbisinde taraftar gerilimi yaşandı. Fenrebahçe yönetiminin aldığı karar Galatasaray taraftarını tahrik etti. Fener yönetimi, Ülker Stadyumu'nda deplasman tribünün bulunduğu bölgeye hoparlör koydu. Sarı - kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe Yönetimi'nin bu hamlesine sosyal medyadan sert bir tepki gösterdi.

Fenerbahçe-Galatasaray maçında gerilim - Sayfa 2

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, hafta içi gerçekleştirdiği basın toplantısında bu konuyla ilgili konuşmuştu. Cengiz, "Benim için karşılanmak önemli değil, 2 yıldır orada karşılandığımı hatırlamıyorum. Ben, oraya camiamı temsil etmeye gidiyorum. Önemli olan taraftarımın nasıl karşılanacağı. Siz bizim taraftarımızın bulunduğu bölgeye yüksek sesli hoparlör verdikten sonra isterseniz beni altın tahtta oturtun." ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe-Galatasaray maçında gerilim - Sayfa 3

SARI KIRMIZILI TARAFTAR PARA ATTI

Öte yandan derbi öncesinde deplasman tribünündeki Galatasaray taraftarları flaş bir harekete imza attı. Sarı-kırmızılı tribündeki birkaç taraftar, Fenerbahçe'nin "Fener Ol" kampanyasını hedef aldı ve tezahüratlarla birlikte sarı-lacivertli tribünlere para attı. Bu hareketlerin üzerinde, Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları küfürlü tezahüratlarla atışmaya başladı.