Fazıl Alp Akış ve Ayça Alemdaroğlu kimdir?

Fazıl Alp Akış ve Ayça Alemdaroğlu Twitter'ın Türkiye kaynaklı yaklaşık 7 bin hesabı kapatmasıyla birlikte gündeme gelen iki isimdir.

Google Haberlere Abone ol
Fazıl Alp Akış ve Ayça Alemdaroğlu kimdir?

Fazıl Alp Akış ve Ayça Alemdaroğlu, Twitter'ın Türk vatandaşı 7 bin kişinin hesabını askıya almasıyla birlikte gündeme gelen isimler oldu. Twitter'ın Stanford Üniversitesi tarafından hazırlandığı belirtilen raporla 7 bin hesabı kapattığı gündeme bomba gibi düşünce, raporu hazırlayanların kimler olduğu anında araştırılmaya başlandı. Yapılan araştırmaların sonucu ise şaşırtmadı. Raporda yer alan isimlerin AK Parti karşıtı, Gezi zihniyetine yakın isimler olduğu ortaya çıktı. Hatta aralarında bazılarının PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle ilişiği olduğu da iddia ediliyor. Raporu hazırlayan isimlerden ikisi de Fazıl Alp Akış ve Ayça Alemdaroğlu oldu. Peki, kimdir bu Fazıl Alp Akış ve Ayça Alemdaroğlu?

Twitter'ın AK Partili gençlerin hesaplarına operasyon düzenlemesine neden olan raporu yazanlar şunlar: Shelby Grossman, Fazıl Alp Akış, Ayça Alemdaroğlu, Josh A. Goldstein,
and Katie Jonsson. 

Stanford Üniversitesi tarafından hazırlandığı belirtilen raporda, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı övdükleri, politikalarına destek verdikleri, muhalefet partilerini ise eleştirdikleri belirtilen 7 binden fazla hesabın kapatılması gerektiği kaydedildi. Raporda, takipçi sayısı 100 binin üzerinde olan 60 hesap ile takipçi sayıları ortalama 200 olan binlerce hesabın kapatılması istendi. Twitter da raporu ciddiye alarak bu hesapları kapattı. 

Raporda "suçmuş gibi" lanse edilen eylemler aynen şöyle tarif ediliyor: “Twitter 11 Haziran 2020 tarihinde, Türkiye’de iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) gençlik kanadına atfedilen 7 bin 340 hesabın kapatıldığını açıkladı. Twitter bu ağı Stanford İnternet Gözlemevi ile 3 Haziran’da paylaştı ve biz, genellikle Türk vatandaşlarının hedef alındığını gözlemledik. Atılan 37 milyon tweette bu ağ, AKP’yi destekledi ve muhalefetteki Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) eleştirdi."

Detaylar Geliyor...


LÜBNAN'DA RECEP TAYYİP ERDOĞAN SLOGANLARI

 

Yorumlar